Bucuresti

OnCompass - sistemul de diagnostic molecular si identificare a celei mai eficiente terapii personalizate, s-a lansat si in Romania

Detalii

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 4 ani si 11 luni
Vizualizari
737

Voteaza & Distribuie

Descriere

OnCompass, sistemul unic informațional de diagnostic molecular și identificare a celei mai eficiente terapii personalizate țintite, s-a lansat și în România
Oncompass, sistemul unic informațional de diagnostic molecular și identificare a celei mai eficiente terapii personalizate țintite, având la bază cele mai avansate teste de diagnostic molecular la nivel mondial, a fost lansat și în România. Oncompass reprezintă un instrument foarte eficient pentru specialiștii oncologi, care astfel pot ghida terapia în cancer și pot alege cea mai eficientă terapie țintită bazată pe identificarea mutațiilor genetice care au determinat apariția și evoluția cancerului.

Oncompass detectează și analizează 58 de gene, cele mai relevante din punct de vedere clinic și pentru care există corespondență la nivel de terapii țintite, dintr-un total de 138 de gene driver care sunt detectabile la ora actuală și care intervin în apariția și evoluția ulterioară a cancerului. Diagnosticul molecular rezultat în urma acestei analize este integrat ulterior într-un sistem informațional complex și unic în lume, și determină opțiunile terapeutice cele mai eficiente pentru fiecare pacient în parte.

Oncompass este un instrument cu ajutorul căruia medicii specialiști oncologi pot ghida tratamentul pacienților cu cancer, alegând cea mai potrivită terapie atât din cadrul medicamentelor existente pe piață, cât și din cadrul celor aflate în curs de înregistrare, în diverse studii clinice în Europa și în alte regiuni ale globului, facilitând ulterior includerea acestor pacienți în aceste studii.

Peste 30 de medicamente țintite pot fi recomandate de medicii specialiști oncologi pacienților care suferă de cancer și peste 200 de molecule noi fac obiectul studiilor clinice și vor fi înregistrate în viitorul apropiat.Pe baza Oncompass, medicii specialist oncologi din România vor avea posibilitatea de a integra diagnosticul molecular și terapia țintită într-o strategie personalizată fiecărui pacient.

OnCompass, concept revoluționar dezvoltat de compania KPS Diagnostics Co., precum și cele mai noi tendințe în domeniul terapiei personalizate în cancer, au fost prezentate în cadrul unei Expert Meeting care a avut loc la București, și la care au participat cei mai reputați medici oncologi și specialiști din România, precum și fondatorul companiei, dr. Istvan Peták.

Dr. Istvan Peták, specialist oncolog de reputație internațională, a declarat că provocarea actuală în cadrul terapiilor anticancer este asocierea defecțiunilor genetice cunoscute în prezent cu medicamentele anti-cancerigene și cu agenții terapeutici țintiți.“Și în medicină, informația exactă a devenit cheia terapiei personalizate țintite. Sistemul informațional de diagnostic molecular Oncompass oferă premisele unui diagnostic superior și a unei terapii eficiente. Dacă această terapie este corect aleasă, oferă șanse de prelungire a supraviețuirii pacientului. Serviciul informațional Oncompass asigură eficiența maximă a diagnosticului prin calitatea laboratorului de testare, calitatea analizei genetice și a înțelegerii evoluției bolii“, a adăugat dr. Istvan Peták.

Diagnosticul complex și inovator obținut prin efectuarea testelor moleculare Oncompass furnizate de compania KPS Diagnostics Co. crește semnificativ șansele de stopare a evoluției tumorii canceroase și de identificare, de către medicul specialist, a celui mai eficient tratament.

OnCompass este disponibil în România prin Torus Pharma, furnizor de servicii pentru companii farmaceutice și pentru companii care furnizează echipamente și dispozitive medicale.

Despre KPS:

KPS Diagnostics Co. furnizează informații moleculare și servicii de diagnosticare care susțin medicii și pacienții în detectarea celor mai eficiente terapii anti-cancer personalizate la nivel mondial.
KPS are o experiență de 10 ani în domeniul terapiilor țintite și al diagnosticelor moleculare corespondente (diagnostic farma-molecular). KPS este o companie reprezentată la nivel internațional, cu sediul central în Germania și laboratoare în Germania și Ungaria.
Compania deține laboratoare de ultimă oră de patologie moleculară, certificate de către Asociația Europeană a Patologiștilor, precum și laboratoare partenere de referință pentru companiile lider în farmacologie la nivel mondial.
KPS este specializată în tehnici revoluționare de testări moleculare multiplu genetice, oferind mai multe avantaje evidente în selectarea celei mai adecvate terapii anti-cancer: diagnostice mai precise; determinarea originii histologice a cancerului; viteză și eficiență; posibilitatea testării repetate pe o singură mostră.

Despre IstvanPeták, MD, PhD.:
Fondator, președinte al consiliuluidirector și director științific al KPS Biotechnology Ltd, este specialist în oncologie și biologie moleculară. Este unul dintre pionierii diagnosticului mondial în Europa, care scrie constant în publicații de renume precum “Nature Review Drug Discovery”, “Journal of Molecular Diagnostic”. De asemenea, conferențiază în numeroase congrese internaționale de profil, fiind unul dintre promotorii terapiei personalizate bazate pe diagnostic molecular la nivel mondial. Istvan Peták este membru al Grupului Elvețian pentru Cercetare în Cancer și membru în board-ul științific a numeroase companii pharma care activează în domeniul oncologic.