Bucuresti

Opera Benvenuto Cellini, in regia marelui Terry Gilliam, transmisa la Grand Cinema & More

Opera Benvenuto Cellini, in regia marelui Terry Gilliam, este transmisa la Grand Cinema & More

Detalii stire

Categorie
Stiri eveniment
Modificat
acum 10 luni si 2 saptamani
Vizualizari
898

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pe 7 august, opera Benvenuto Cellini, compusa de Hector Berlioz va putea fi vizionata la Grand Cinema & More. Opera a fost pusa in scena la English National Opera de celebrul regizor britanic Terry Gilliam, cunoscut ca realizatorul unor filme-cult precum Brazil sau Fear and Loathing in Las Vegas. Inregistrat pe 17 iunie, spectacolul va fi difuzat joi, 7 august, incepand cu ora 20:30.

Benvenuto Cellini
a lipsit din repertoriul international o buna perioada de vreme din cauza aşa-numitelor excese musicale, precum complexitatea şi bogatia detaliilor sau imaginatia debordanta a autorului. In anul 2007, piesa a revenit in atentia publicului si s-a bucurat de o apreciere deosebita in cadrul Festivalului de la Salzburg.

Chiar daca misiunea lor a fost una dificila, Gilliam si English National Opera au reusit sa imblanzeasca fiara: productia este un adevarat triumf – debordant de colorata si extrem de inventiva, dar nicio clipa artificiala sau excesiva. Punerea in scena se ridica la cele mai inalte standarde ale teatrelor din West End”, remarca prestigiosul ziar britanic The Daily Telegraph.

Actiunea se revarsa cu exhuberanta asupra spectatorilor, chiar inainte de finalul uverturii, cu aparitia unei trupe de actori, acrobati si personaje urcate pe catalige, care reafirma capabilitatea lui Gilliam de a recrea de fiecare data adevarate galerii de imagini grotesti si usor anarhice”, spune autorul recenziei din coditianul The Guardian.

Opera prezinta povestea faimosului bijutier şi sculptor Benvenuto Cellini, care, deghizat in calugar, fuge cu Teresa, fiica trezorierului papal. In agitatia produsa, un om este ucis, iar Cellini este acuzat de crima. Pentru a putea obtine gratierea, acesta trebuia sa termine o statuie pentru Papa in doar cateva ore.

Spectacolul Benvenuto Cellini este ultimul eveniment cultural din stagiunea de vara 2014 a Grand Cinema & More.

Filtre stire

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta