Bucuresti

Opera Comica pentru Copii a intrat in circuitul Noaptea Europeana a Muzeelor 2015

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 11 luni
Vizualizari
272

Voteaza & Distribuie

Descriere

Opera Comică pentru Copii a intrat în circuitul Noaptea Europeană a Muzeelor 2015

Pentru prima dată în istoria instituției, Opera Comică pentru Copii aderă la programul Noaptea Europeană a Muzeelor, invitând publicul de toate vârstele la o incursiune în miraculoasa și minunata lume din spatele cortinei, unde prind viață poveștile atât de îndrăgite de cei mici și cei mari.

Astfel, sâmbătă noaptea, în intervalul 20:00 - 2:00, la sediul din Calea Giulești nr. 16, iubitorii de operă şi balet au avut ocazia să descopere fosa orchestrei, scena unde vor lua parte la procesul de schimbare a decorului, sălile de studiu şi de repetiţie, cabinele artiștilor şi magaziile cu decoruri, costume și butaforie. Foyerul Alb al instituţiei a oferit vizitatorilor scurte recitaluri vocal-instrumentale şi de balet. “Lumea unui spectacol de operă este fascinantă. Până la produsul final, care delectează spectatorul așezat confortabil în fotoliu, sunt nenumărate aspecte, de care se ocupă o armată de oameni. Ne bucurăm să împărtășim aceste mici secrete care fac diferența dintre fantezie și realitate tuturor celor curioși să descopere cum se întâmplă magia pe scenă și în culise.”, a spus Felicia Filip, managerul instituției.
Noaptea Muzeelor, ”pandantul” nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai este un eveniment european, iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor.