Bucuresti

Operatii estetice: ce presupun si cand reprezinta o necesitate

Operatii estetice: ce presupun si cand reprezinta o necesitate

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 luna si 3 zile
Vizualizari
87

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Oamenii pun mare pret pe aspectul fizic si incearca sa se apropie de modelele vehiculate in mass-media. Actorii, actritele sau fotomodelele de peste ocean reusesc sa indeplineasca un standard de frumusete la care tot mai multi oamenii incearca sa ajunga.

Acolo unde sportul sau alimentatia nu mai ajuta, intervine cu succes bisturiul unui medic estetician, care reuseste sa indeplineasca unele dintre cele mai arzatoare vise. Fara doar si poate, femeile vor sa aiba un decolteu cat mai generos, in vreme ce domnii viseaza sa aiba un abdomen desprins parca din revistele de fitness.

In timp, unele interventii chirurgicale au ajuns sa fie banale si sa se realizeze pe banda rulanta, pe cand altele abia acum au inceput sa devina populare in randul publicului consumator de frumusete. Cei care vor sa aiba abdomenul cat mai bine definit pot opta pentru o abdominoplastie, interventie chirurgicala care indeparteaza cu succes stratul de grasime de pe abdomen.

Ce presupune o astfel de interventie?

Persoanele nemultumite de felul in care arata au nevoie de un mic ajutor pentru a arata bine in oglinda. Inainte de o astfel de interventie, pacientul are o discutie cat se poate de serioasa cu medicul estetician, pentru a stabili daca motivele realizarii unei operatii estetice sunt sau nu intemeiate.

De regula, se recomanda o abdominoplastie doar in cazul persoanelor care au un surplus de piele in urma unei scaderi bruste in greutate sau in cazul persoanelor cu un aspect inestetic rezultat ca urmare a sarcinilor multiple.

Corpul uman trece printr-o serie intreaga de schimbari si este posibil ca, la un moment dat, sa nu isi mai revina la forma initiala. Indiferent de orele petrecute in sala de sport sau de regimurile restrictive adoptate, surplusul de piele sau depozitele de grasime nu vor disparea. In consecinta, bisturiul medicului este singurul care mai poate face o minune.

In functie de aspect sau de dorinta fiecarui pacient in parte, exista mai multe tehnici:
- abdominoplastie si lipoaspiratie;
- abdominoplastie completa (incizia este una destul de mare, iar pielea se ridica pentru a se indeparta urmele de grasime. Mai mult decat atat, musculatura se intareste cu ajutorul unei suturi verticale. Excesul de piele este indepartat, iar abdomenul ramane plat, asa cum orice om viseaza sa aiba. Exista riscul acumularii unor fluide, motiv pentru care se va monta un tub de dren pentru urmatoarele 48 de ore post-opetatorii);
- miniabdominoplastie (este mai putin invaziva, incizia este mult mai mica si perioada de recuperare mai scurta).

Exista unele recomandari inainte de o astfel de interventie chirurgicala. In primul rand, se opreste orice tratament medicamentos, cu cel putin 2-3 zile inainte, se opreste fumatul, pentru ca ingroasa sangele si ar putea exista unele riscuri in timpul operatiei, si se efectueaza toate analizele de sange solicitate de catre medicul curent.

Post-operator, pacientul trebuie sa aiba in vedere evitarea oricaror activitati fizice, pentru o perioada de minimum 3 saptamani, respectarea tratamentului recomandat pentru evitarea aparitia unor complicatii, precum si purtarea unui pansament elastic, care sa ajute la reducerea edemului.

Autor