Bucuresti

Operațiunea Casa - Hai la Cursul practic de design

Operațiunea Casa - Hai la Cursul practic de design

Detalii eveniment

Web
https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/design-in...
Social links
Categorie
Evenimente casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 11 luni
Vizualizari
498

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 28 septembrie 201719:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Avem planuri mari pentru tine! Vrem să te ajutăm să-ți amenajezi casa așa cum îți dorești. Să fie un loc frumos, care să vorbească despre tine și lucrurile care-ți plac, care să-ți ofere liniște și inspirație. Un buget generos pentru cumpărarea mobilierului și finisaje e un punct excelent de pornire, dar nu garantează neapărat succesul operațiunii.

Am stat de vorbă cu Raluca Mocanu, lectorul Cursului de Design practic pe care Fundația Calea Victoriei îl organizează din 28 septembrie, și am cules pentru tine 5 sfaturi de care e bine să ții cont înainte să treci la treabă:

1. Dacă te-ai mutat într-o casă nouă, ține cont că pereții vor elimina lent umiditatea din interiorul lor, deci mai poți avea surprize. Crăpăturile, de exemplu, pot apărea și la un an de la aplicarea finisajelor. Organizează amenajarea ținând cont și de ritmul casei. Verifică de asemenea funcționalitatea instalațiilor utilitare, panta de scurgere a apei în baie e o problemă frecventă. Remediază ce se poate înainte să faci alte investiții.

2. Planificarea atentă te scutește de risipă financiară: începe cu o planșă de idei cu imagini inspiraționale, mostre de vopsea, texturi dorite pentru a vedea cum arată toate împreună.

3. Amenajarea interioară este ca moda: o rochie neagră de calitate nu se va demoda niciodată și poate fi reinventată prin accesorizare diferită. Investește în calitate pentru piesele mari de mobilier, alege pentru ele o culoare neutră și lasă accentul cromatic pe elementele mici din încăpere: rame foto, veioze, cuverturi, vase pentru flori etc. Așa îți va fi ușor în timp să schimbi atmosfera încăperii fără a face investiții majore.

4. Nu face economie când vine vorba de calitatea mobilierului din bucătărie. În cele mai multe case, acesta este mobilierul cel mai des folosit de către toți membrii familiei.

5. Păstrează de la început suficiente zone pentru de depozitare. Dezordinea distruge orice atmosfera, oricât de atent ai ales decorațiunile și mobilierul. Asigură-te că ai un număr rezonabil de sertare în care să ții lucrurile mici, folositoare, dar care lăsate la vedere ar strica tot ansamblul.

Bineînțeles că mai sunt multe de povestit și discutat. Dacă vrei să vezi cum se lucrează pe un releveu, cum se face un mood board care chiar să te ajute și cum evaluezi funcționalitatea unui spațiu, înscrie-te din timp la Cursul practic de design interior. Cele cinci întâlniri au loc seara, de la 19.00 la 21.00, la sediul Fundației Calea Victoriei – str. Popa Soare nr. 40, et. 1. Ai toate detaliile necesare pe site-ul lor, www.victoriei.ro