Bucuresti

ORIGINE, cea mai noua piesa din repertoriul Pasarea Rock

Detalii

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 2 ani si 1 saptamana
Vizualizari
285

Voteaza & Distribuie

Descriere

ORIGINE, cea mai nouă piesă din repertoriul Pasărea Rock
Pasărea Rock anunță includerea în repertoriul permanent a piesei Origine, compoziția muzicianului Mircea Baniciu, pe versurile poetului Ioan Alexandru.

Origine a fost pentru prima dată înregistrată în 1979, în format mono, la Televiziunea Română, în emisiunea lui Tudor Vornicu. Melodia a fost creată inițial pentru Phoenix, dar a reprezentat una dintre melodiile ce au stat la baza debutului carierei solo a lui Mircea Baniciu, după plecarea din țară a colegilor săi de trupă.

Inspirată de versurile poetului Ioan Alexandru, creator cu har, cu puternice influențe creștine, Origine este piesa amintirilor din copilăria lui Mircea Baniciu, ardelean și el, asemeni poetului.
Când am citit versurile, mi-am amintit de bunicii mei, de copilăria din Ardeal și de toate obiceiurile și tradițiile locale pe care poezia le evocă atât de frumos” (Mircea Baniciu)

Originalul, în format mono, a fost reorchestrat, înregistrat, mixat și masterizat în studioul Belșug de către Josef Kappl și Sorin Voinea. Ilustrația video este semnată de Emil Luca.
Pasărea Rock ne invită să rememorăm copilăria, să ne contemplăm originile și să cântăm împreună.