Bucuresti

Pardoseli epoxidice ideale pentru spatii medicale dar nu numai

Pardoseli epoxidice ideale pentru spatii medicale dar nu numai

Detalii

Categorie
Anunturi constructii / amenajare
Modificat
acum 10 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1065

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru orice domeniu de activitate dotarile spatiilor in care aceasta se desfasoara sunt specifice intr-o oarecare masura, sunt construite dupa nevoile activitatii respective si in functie de anumite caracteristici. Daca ne referim la pardoseala unui spatiu, aceasta trebuie sa indeplineasca niste conditii care sa faca acel spatiu perfect functional. La spitale, cabinete cosmetice, spatii de invatamant, acolo unde curatenia este o conditie sine-qua-non, se practica tipul de pardoseli epoxidice.

Pardoseli epoxidice, ce sunt ele si cum se aplica
Aceste pardoseli sunt de fapt niste vopsele pe baza de rasini epoxidice folosite la finisarea pavimentelor. Desi sunt familiare spatiilor medicale si celor industriale in primul rand, ele incep sa intre si in finisajele caselor, luand locul suprafetelor pavate cu gresie sau alte materiale.

Cand se fac aplica o astfel de vopsea rasinoasa, trebuie urmati niste pasi. In primul rand trebuie turnata o sapa perfect neteda, fiind indicata o sapa autonivelanta. Apoi suprafata acesteia este perfect curatata, sa nu aiba nici macar o urma de praf, si uscata in totalitate. Peste aceasta suprafata se da un strat de amorsa si se lasa sa se usuce si acesta. Urmeaza aplicarea unui strat foarte subtire de vopsea de culoarea aleasa de catre beneficiar si eventual se decoreaza, cat inca este umeda. Dupa aproape o zi, cand vopseaua s-a uscat complet se toarna rasina epoxidica careia ii sunt necesare 24 de ore pana la uscarea perfecta. Astfel se pot obtine pardoseli epoxidice, de diferite culori, cu modele sau fara, in functie de preferintele clientilor.

Care sunt spatiile pretabile la pardoseli epoxidice
Cum spuneam mai sus, spatiile in care igiena are un rol primordial, deci spitale, sali de operatie, cabinete medicale, policlinici, cabinete de cosmetica, scoli, dar nu numai. Acest tip de pardoseli epoxidice poate fi intalnit si in halele industriale, in spatiile de productie, aeronautica, spalatorii auto, in tipografii, in industria electronica, in birouri, depozite, aeroporturi si hoteluri. In ultima vreme, sunt destule persoane care-si fac astfel de pardoseli in casa, in spatiul de locuit. Asta si pentru aspectul lor estetic, putand fi colorate dupa dorinta fiecaruia, iar prin adaugarea elementelor de decor pot sa transforme acel spatiu intr-un loc vesel, placut. Mai trebuie amintit ca aceste rasini pot fi mate sau sidefate, colorate sau transparente, astfel ca fiecare poate sa-si creeze la el acasa un model inedit de pardoseala.

Avantajele si caracteristicile pardoselilor epoxidice
Sunt folosite in spatiile care tin de domeniul medical pentru ca, neavand imbinari sau rosturi, nu exista riscul dezvoltarii florei microbiene pe pardoseala, fiind anti-praf se reduc factorii alergenici, sunt foarte usor de intretinut si igienizat, fara costuri ridicate, se elimina riscul de contaminare a instrumentelor sau a alimentelor.

Sunt antiderapante, perfect impermeabile si pot fi aplicate peste pardoseli uzate. In plus, pardoselile epoxidice au o mare fiabilitate, durata lor de viata fiind foarte lunga.
Pot crea o atmosfera vesela si inedita, in functie de orice imaginatie ar avea clientul in ceea ce priveste culoarea sau motivele decorative.

http://www.milucon.ro/pardoseli/