Bucuresti

Părinți cu Aripi, Copii cu Zbor

Părinți cu Aripi, Copii cu Zbor

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 10 luni si 1 saptamana
Vizualizari
426

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 29 octombrie 201610:00-16:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Pe 29 octombrie la Impact Hub București va avea loc evenimentul „Părinți cu aripi, copii cu zbor”, Protejam Copilaria dând astfel startul primelor ateliere dedicate noii generații de părinți

Susținute de specialiști în psihologie și psihoterapie, atelierele îți vor prezenta noua abordare în parenting, care arată că un părinte împlinit, care are grijă de sine și acordă atenție intereselor proprii, va transmite starea de bine mai departe copilului. Printre temele abordate de psihologi, vor fi:

- Părinții și pregătirea personală pentru întâlnirea cu copiii lor
- Problemele și provocările parintelui singur sau care se simte singur în familie
- Probleme de cuplu atunci când apar copiii
- Orientarea în viață a copilului: de la dorința părintelui la putința copilului
- Care sunt semnele problemelor sufletești ale părinților și implicațiile asupra copiilor.

Ca părinte, probabil simți uneori că ești grăbit, că nu prea ai timp de tine, sau că meseria de părinte îți ocupă tot timpul. Ritmul de viață alert, orele lungi de serviciu și nevoia de atenție a celor mici ne pot face să uităm că și noi avem nevoie de timp pentru noi.

Cu toate acestea, neglijarea propriilor nevoi poate conduce la apariția problemelor sufletești la părinți, care au un impact semnificativ asupra sănătății emoționale a copiilor și a relațiilor de cuplu. Studiile arată că mamele au parte doar de 17 minute pe zi doar pentru ele. Mai mult, peste jumatate din mame spun că trec prin săptămâni întregi fără un minut de relaxare, iar 3 din 4 simt că se concentrează mai mult asupra altor oameni, în defavoarea propriei persoane.

Psihologii indică faptul că presiunile moderne de a fi un părinte perfect, un soț model și de a întreține în paralel o carieră, ne permit din ce în ce mai puțin timp cu noi înșine și pot conduce la izolare emoțională, sau așa-numita “depresie parentală”.

Filtre eveniment

Tip evenimente copii: ateliere