Bucuresti

Pe urmele geto-dacilor: Istoria ascunsa

PE URMELE GETO-DACILOR Istoria ascunsa

Detalii

Telefon
0727709882
Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 4 saptamani si 2 zile
Apartine de
Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu
Vizualizari
1000

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 21 februarie 201418:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Asociaţia Vatra Daciei a pregătit deja o serie de proiecte de mare anvergură, care vor fi demarate în acest an. Vă aşteptăm pe toţi vineri, 21 februarie 2014, la Universitatea de Arhitectura şi Urbanism “Ion Mincu” din Bucureşti, la Sala Frescelor (str. Academiei nr. 18-20), începând cu ora 18:30, pentru a vă aduce la cunoştinţă planurile noastre, pentru a ne cunoaşte şi pentru a găsi împreună soluţii care să conducă la o mai mare atenţie acordată istoriei, ca element crucial în înţelegerea prezentului şi cu rol hotărâtor în construcţia unui viitor mai bun.

Veţi afla, cu această ocazie, detalii privind proiectele noastre arheologice de la Hândreşti şi Zargedava, primul cu rol în cercetarea culturii Cucuteni, iar al doilea cu scopul de a înţelege mai bine cultura şi civilizaţia geto-dacilor din Moldova, precum şi fascinanta poveste a celor două aşezări milenare.

Lansare de carte

În cadrul aceluiaşi eveniment va avea loc şi lansarea oficială a volumului “Pe urmele geto-dacilor“, autor Valentin Roman. Veţi afla, din paginile sale, lucruri care nu sunt prezentate în manualele de istorie, fapt care, astăzi, contribuie la menţinerea unei percepţii parţial false cu privire la strămoşii noştri geto-daci, multe elemente care ţin de cultura şi civilizaţia lor materială şi spirituală nefiind cunoscute de publicul larg. Descoperă, printre altele, informaţii cu privire la vastele cunoştinţe de medicină şi astronomie pe care geto-dacii le deţineau, dar şi cum războaiele cu romanii au continuat mult timp după anul 106, semn al faptului că strămoşii noştri nu au acceptat niciodată prezenţa invadatorului.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!