Bucuresti

Peste 500 de persoane au alergat, la Crosul Casiopeea de la Brasov, pentru speranta la viata si dreptul la feminitate

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 5 ani si 6 luni
Vizualizari
334

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Peste 500 de persoane au alergat, la Marșul și Crosul Casiopeea de la Braşov, pentru speranţa la viaţă şi dreptul la feminitate

Peste 500 de persoane au alergat, sâmbătă, pe aleile de sub Tâmpla, în complexul Olimpia, în cadrul celei de-a 4-a ediţii de la Braşov Marșului și Crosului Casiopeea Brașov organizat de Asociația Casiopeea, pentru a susţine, cu entuziasmul şi grija lor faţă de semeni, speranţa la o viaţă normală şi dreptul la recâştigarea feminităţii. Roz este culoarea speranţei, a vieţii şi a optimismului, dar este şi culoarea simbolică a Marşului şi Crosului Casiopeea, o acţiune bianuală ce are ca obiectiv strângerea de fonduri pentru achiziţionarea de proteze mamare destinate femeilor care au suferit o operaţie de masteoctomie.
De la an la an, rezultatele acestei iniţiative susţinute cu mult entuziasm şi solidaritate sunt tot mai vizibile, au declarat organizatorii, care au reiterat nevoia ca statul român să se implice mai mult prin oferirea posibilităţii de a face controale medicale gratuite, iar cauza femeilor atinse de cancerul la sân să devină o prioritate naţională.
Crosul este o acțiune umanitară exemplară bianuală, cu ediții la Brașov și București, care vizează mobilizarea de donatori, prin achitarea taxei de înscriere de 40 RON/adult sau o donație de 1 până la 5 lei, respectiv 15 lei la copiii și adolescenții înscriși, în scopul achiziționării de proteze mamare destinate femeilor atinse de flagelul cancerului. Participanţii s-au putut înscrie la 7 categorii de curse:copii 6–11 ani (fete și băieti), adolescenţi 12-16 ani (fete și băieţi), femei +16 ani, bărbaţi +16 ani, Marșul Familiei (pentru toate vârstele).
Sub sloganul "Învingătorii poartă roz", Crosul Casiopeea Brașov a adus împreună luptătorii împotriva acestei boli cumplite cu supraviețuitorii ei și a încurajat recuparea emoțională și reintegrarea lor socială a femeilor atinse de flagelul cancerului la sân. Valorile promovate de organizatori sunt cele ale afirmării umanității, inițiativei civice și spiritului competitiei sportive: respect pentru viață, prietenie, consecvență, fair-play, determinare și curaj. Rezultatele excepționale dovedite încă de la prima ediție sunt un omagiu adus feminității regăsite și dreptului la o viață normală.

Un alt obiectiv al Marșului și Crosului Casiopeea vizează prevenția și informarea publicului cu privire la depistarea cancerului de sân. Astfel, fiecare participant adult a primit un voucher pentru ecografie generală, ecografie mamară sau consultație medicină generală, grație parteneriatului cu clinica Hiperdia din Brașov.
Cea de-a 4-a ediţie a Marşului şi crosului Casiopeea din Braşov a fost organizată de Asociaţia Casiopeea alături de Asociatia Glasul Prieteniei, cu sprijinul Primăriei Braşov şi în parteneriat cu Alianţa Franceză din Braşov şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.
A doua cursă anuală are loc în mod tradițional în luna septembrie, la București. Până în prezent, la cele 5 ediții ale evenimentului de la Brașov și București, peste 15.000 de participanți au parcurs în jur de 40.760 de kilometri pentru a dovedi solidaritatea românilor și empatia reală pentru femeile aflate în suferință. Grație eforturilor participanților, au fost achiziționate 1.400 de proteze mamare.
Sponsori: GDF Suez, Decatlon, Nestle, Hutchinson, Aerotec, Pentalog, Coresi Shopping Resort, Eurocopter, Aquatique, Erka Synergy Communication, Arta Grafică, Alianța Franceză
Organizatori: Casiopeea, Primăria Municipiului Brașov, Camera de Comerț și Industrie Brașov
Parteneri media: Digi 24 Brașov, RFI România, Radio Trinitas, Avantaje, Business Woman, Ziare.com, Femeia de Azi, Sănătatea de Azi, Kudika.ro, Sanatate.rol.ro, Femina.rol.ro, Stirile.rol.ro, Sfatulmedicului.ro, Nova Tv Brașov, Nova Fm Brașov, Mix 2 TV Brașov, Monitorul Expres Brașov, Bună ziua Brașov, Voceatransilvaniei.ro, Brasovultau.ro, Brasov.ro, Ziare.ro.