Bucuresti

Pesticide-Az.ro - Stropirea pomilor fructiferi – O solutie corespunzatoare pentru buna dezvoltare a celor mai bogate recolte agricole

Pesticide-Az.ro - Stropirea pomilor fructiferi – O solutie corespunzatoare pentru buna dezvoltare a celor mai bogate recolte agricole

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 11 luni
Vizualizari
486

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru culturile livezilor de pomi fructiferi sunt dezvoltate noi tehnologii si produse pe baza de substante prietenoase cu plantele si care le sporesc buna dezvoltare a acestora, in mod corespunzator. Prin procedeul denumit stropirea pomilor fructiferi plantele din livada dvs. sunt ingrijite si buna lor dezvoltare este concretizata prin utilizarea anumitor tipuri de produse pe baza de substante inofensive pentru procesul acestora de dezvoltare.

Conditii necesare pentru stropirea pomilor fructiferi in parametrii normali
Pentru aplicarea produselor de stropire a pomilor fructiferi trebuie luata in considerare dezvoltarea pomilor, dar si conditiile meteorologice din sezonul respectiv.
In plus, din cauza acestor conditii meteorologice care in Romania mai sunt si variabile, bolile si insectele daunatoare se intensifica, ceea ce face din stropirea pomilor fructiferi o necesitate. In cazul in care nu s-ar realiza astfel d etratamente pentru pomii fructiferi ar exista riscul ca intregi livezi si plantatii sa piara.
Aceste tratamente pentru pomii fructiferi sunt considerate investitii pe termen lung, de la 15 pana la maximul de 50 de ani, caci acestea reprezinta adevarate metode de ingrijire a culturii dvs.

Stropirea pomilor fructiferi – Fie primavara, fie toamna, Pesticide-Az.ro dispune de solutii operationale pentru dvs.
Pentru rezultate cat mai bune, stropirea pomilor fructiferi trebuie realizata atat primavara cat si toamna. In timpul recoltarii recoltei, toamna, stropirea trebuie realizata dupa caderea frunzelor, cel mai des acest procedeu realizandu-se in luna noiembrie prin utilizarea sulfatului de cupru si a unui insecticid.
In acelasi timp, cand se realizeaza stropirea in perioada toamnei mai trebuie luate in considerare cateva aspecte ale acestui procedeu si anume:
  • Nu trebuie sa fie ceata si nici umezeala;
  • Temperatura trebuie sa fie de minim plus 5 grade;
  • Stropirea trebuie realizata prin « imbaierea » pomului in intregime.

Stropirea pomilor fructiferi in timpul primaverii

Cel mai correct mod de stropire a pomilor fructiferi in perioada primaverii trebuie realizat dupa ce s-au facut taierile de rarire sau de corectie, de rodire sau formare a coroanelor.
Pentru tratament se poate utiliza un produs pe baza de cupru pentru ca acestea au o eficienta foarte mare. Insa in acelasi timp se pot folosi si insecticide care au rolul de a combate daunatorii de pe ramurile copacilor, de pe scoarta acestora sau chiar din interiorul ei.

Principalii daunatori ai pomilor de fructiferi

O multime de insecte, considerate deseori inofensive, pot dauna pomilor din livezi. Omida poate ataca o multime de plante si inmultirea omizilor si extinderea acestora pe intreaga suprafata a arborilor determina riscul ireversibil de defolierea completa a copacilor.
Un alt daunator pentru pomii fructiferi este denumita boala focul bacterian ce se intalneste la mar, par sau gutui. De asemenea se identifica si atacuri ale gargaritei florilor cae ataca cel mai des livezile de mar.

Pesticide-Az.ro contribuie impreuna cu dvs. la salvarea promilor fructiferi
In magazinul online www.pesticide-az.ro gasiti o multime de produse special concepute pentru a fi utilizate in tratarea si combaterea daunatorilor pomilor fructiferi.
In acelasi timp, specialistii in domeniu sunt tot timpul intr-un proces de realizare de substante noi astfel incat aceste tratamente devin tot mai eficiente si prin urmare tot mai apreciate de agricultorii care le utilizeaza.
Achizitionarea unor astfel de substante destinate stropirii pomilor fructiferi de pe site-ul este extrem de simpla deoarece exista posibilitatea plasarii comenzilor in mediul online la care vi se raspunde in timp real.
Daca doriti mai multe informatii despre substantele utilizate la stropirea pomilor fructiferi puteti apela un consultant al firmei FERMIERUL la unul dintre numerele de telefon: 0250772566, 0726214441.

Autor