Bucuresti

Piața Țărănească și Meșter(Ești)! 20 – 22 noiembrie 2015

Detalii

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 3 ani si 11 luni
Apartine de
Muzeul Taranului Roman Bucuresti
Vizualizari
276

Voteaza & Distribuie

Descriere

Piața Țărănească și Meșter(Ești)! 20 – 22 noiembrie 2015

 

Din 20 până în 22 noiembrie 2015, sunteți așteptați la o nouă ediție a Pieței Țărănești și Meșter(Ești)!, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român. Programul este 10 - 18, iar intrarea este liberă.

Curtea muzeului găzduiește, de vineri până duminică, un adevărat festin gastronomic. Zecilor de producători li se alătură meșteri, artizani și negustori de antichităti țărănești și nu numai.

Vă invităm într-o călătorie culinară prin toate zonele țării. Din Maramureș puteți degusta prăjituri tradiționale, miere de la Stupina Onea, dar și preparate din carne de mangalița, din Harghita, dulcețuri și siropuri tradiționale de pe Dealurile Mărtănușului și Kürtős kalács; din Moldova, Cozonac Domnesc și Cozonac Bujor, aliverci și poale-n brâu, preparate din carne de la Gust de Bucovina; din Vrancea, vinuri de Panciu; din Argeș, brânzeturi și cașcavaluri de Albota, țuică de Cuca, turtă dulce din Pitești și zacuști de la Poiana Fermecată, dar și prăjituri de la Brăila.

Muntenia e reprezentată cu plăcinte domnești, cornete boierești, salate și zacuști de la Tărtășești, miere, baclava și cafea la nisip, fructe și legume din Ilfov și Voinești de Dâmbovița, pâine cu maia, ceaiuri și plante de leac și preparatele dâmbovițene la ceaun, pregătite la fața locului – sarmale, costiță cu fasole, ciorbe, ciuperci pe grătar cu brânză de burduf și ale bunătăți.

Meșteșugul va fi din nou la loc de cinste. Zeci de artizani sunt prezenți cu obiectele lor: icoane pe lemn și pe sticlă, mic mobilier de lemn, ceramică și lemn cioplit pentru gospodărie, ștergare, lavandă, ii și haine tradiționale, sticle și decorațiuni, cosmetice naturale, lavandă și jucării din pânză și lemn, bijuterii și podoabe, căciuli și hăinuțe croșetate. În curtea din spate negustorii de antichități vor fi prezenți cu multe și felurite obiecte.

Organizator – Tactic Events

Corina Berariu – 0735 441 304

E-mail: office@tacticevents.ro

Facebook: https://www.facebook.com/ptaraneasca


Sursa informatii: www.muzeultaranuluiroman.ro