Bucuresti

Picanterii de Bucuresti, targ la bulivar

Detalii

Categorie
Targuri - expozitii
Modificat
acum 5 ani si 11 luni
Vizualizari
683

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru madamele Micului Paris

Picanterii de Bucureṣti, targ la bulivar, ȋntre 23 ṣi 25 martie


Intre 23 si 25 martie a.c., la Muzeul Municipiului Bucuresti (Palatul Sutu – Bd. I.C. Bratianu, nr.2, statia de metrou Universitate), pentru toti pasionatii de arta interbelica si nu numai, se deschide targul Picanterii de Bucuresti.


Picanterii de Bucuresti se doreste a fi un loc care sa reinvie atmosfera Capitalei interbelice. Spatiul evenimentului va cuprinde produse manufacturate, dar si expozitii de fotografie, pictura, design si decoratiuni interiore, pe teme legate de Micul Paris si locuitorii sai.Demoazele la ateliere

De la palat nu vor lipsi atelierele de creatie artistica, unde bucurestenii dichisiti vor putea realiza palarii de epoca, podoabe, portrete, tablouri sau desene de epoca.

Pentru pasionaṭii de pictura ṣi colaje, centrul de creativitate Creative Arts va deschide atelierul de carṭi poṣtale interbelice, unde timp de trei zile, ȋntre 23 ṣi 25 martie, orele 13:00 -15:00, se pot crea asemenea ilustraṭii.

Bunul gust care definea moda anilor `30 – `40 se va regasi ȋn accesorii pe care demoazelele din Micul Paris le pot crea singure la atelierele de cercei Charleston, voalete ṣi toci, care vor avea loc sambata ṣi duminica, dupa orele unṣpe trecute fix.

Duduiṭele care vor sa se comporte ȋn soṭietate precum domniṭele pot ȋnvaṭa cateva dintre bunele maniere ȋn cadrul unui atelier susṭinut de maestra Incubator107, Ṣtefana Mireṭ.Amatorii de fandoseli vor avea parte timp de trei zile de sansonete, dansuri si multe alte surprize.


Picanterii de Bucureṣti cuprinde ṣi un spectacol de jonglerie oferit de TricTruc107 si Incubator107, sambata 24 martie, de la ora 17:00.


Printre picanteriile de care vor avea parte duduile ṣi domnii lor se numara ṣi lecṭiile de tango autentic care vor fi predate, ȋn cadrul evenimentului de catre profesorii de la Fabrica de Tango. Dintre aceṣti maeṣtrii ȋn ale tangoului nu va lipsi un dansator autentic, Flaco Dany din Buenos Aires, faimos in lumea intreaga pentru stilul unic si experienta de peste 60 de ani de dans, in peste 30 de tari. Lecṭiile de tango argentinian vor fi predate ȋn cadrul targului, sambata, 24 martie, cu ȋncepere de la ora 18:00, ȋn gradina Muzeului Municipiului Bucureṣti.


Din ambient nu vor lipsi vechiculele de epoca, adicatelea maṣini ṣi biṭiclete care vor putea fi admirate ṣi fotografiate de toate cucoanele ṣi conaṣii.


(Bucurestii interbelici


(http://www.youtube.com/watch?feature=player_embeddedv=oC074zjlmGQ )


Si daca-i dans, jazz – dance sa fie...


Atelier Pas Boutique va preda duminica, 25 martie, de la ora 18:00, la Picanterii de Bucureṣti lecṭii de jazz – dance, un stil care a luat naṣtere la ȋnceputul secolului XX ȋn Statele Unite, avand la baza charleston-ul, jitterbug-ul si swing-ul. De-a lungul timpului, jazz dance-ul s-a definit imprumutand elemente din majoritatea stilurilor de dans cu care a avut tangenṭa, astazi devenind cea mai populara forma de expresie prin miṣcare.


(Jazz Dance cu Pas Boutique:


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qhSV31D9EVU )Picanterii de Bucuresti
se va desfasura intre orele 10:00 si 20:00, la bulivar, in gradina Palatului Sutu.

Intrarea la targul de altadata este libera.

Mai multe informatii despre targul Picanterii de Bucuresti se gasesc pe

www.picanteriidebucresti.wordpress.com