Bucuresti

Pielea este terenul preferat de joaca al microbilor

Detalii

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 4 ani si 6 luni
Vizualizari
332

Voteaza & Distribuie

Descriere

Doi metri pătraţi: atât măsoară, în medie, suprafaţa pielii unui adult - cel mai mare organ al corpului. Şi cel mai generos teren de acţiune pentru microbi. Aliaţii noştri în lupta împotriva infecţiior sunt igiena riguroasă şi un antiseptic bactericid cu spectru cât mai larg.
Antiseptice utilizate în mod obișnuit includ clorura de benzalconiu (cum ar fi Skinman soft N), clorhexidina (care se găseşte în apa de gură sau în produse antiseptice şi dezinfectante cum ar fi Clorhexin B), compuși de iod (cum ar fi Betadina) şi de mercur, alcoolul și peroxidul de hidrogen.
Clorura de benzalconiu este un bactericid, virucid și fungicid cu efect asupra germenilor Gram, fungilor (ciuperci sau micoze) şi virusurilor.
Clorhexidina este un agent antimicrobian ce acționează asupra germenilor Gram și asupra fungilor (ex. Candida albicans).
Argumentele sunt, din start, convingătoare pentru antiseptice care conţin combinaţii de clorură de benzalconiu şi clorhexidină (cum ar fi Dermobacter, soluţie cutanată). Asta pentru că efectul se instalează după un singur minut de contact cu pielea sau cu mucoasele atacate de microbi şi se menține mai mult de 6 ore, iar o eventuală prezenţă a substanţelor organice (proteine, exudat) nu afectează cu nimic performanţele.Ȋn plus, nu usturăşi nu dă senzaţia de arsură.