Bucuresti

Playlist pentru sfarsitul lumii

Playlist pentru sfarsitul lumii (in cadrul FNTi#4)

Detalii

Telefon
0754990017
Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
269

Voteaza & Distribuie

Descriere

"Playlist – pentru sfârşitul lumii" este un one-man show constituit dintr-o serie de monoloage al căror punct comun este sfârşitul lumii. Într-o realitate alternativă, nu cu mult diferită de a noastră, sfârşitul oferă mai multor personaje ocazia perfectă pentru a-şi împărtăşi cele mai intime, sumbre sau extreme gânduri.
Playlist este în fapt o monografie amară, cu accente comice a unei societăţi aflate în derivă, menită să expună în mod obiectiv, dar folosindu-se de o stilistică pe alocuri grotească, o realitate în faţa căreia ne-am resemnat, poate, mult prea devreme.
Laitmotivul meteoritului, generatorul contextului extrem de "sfârşit de lume", este metafora unui suicid lent şi demult început al umanităţii. Conformaţi în faţa superficialului şi al egoismului pur instinctual, tindem să acceptăm o situaţie extremă ca fiind o stare de normalitate. Devierea, deşi aspru judecată, e considerată întâmplare, într-o tendinţă generalizată de a desacraliza orice experienţă.
Playlist, asemeni unui mix-tape, prezintă o sinteză a unei realităţi, în cazul de faţă socio-culturale, care prin intermediul unor exemple universale, îşi doreşte să ridice întrebări esenţiale asupra identităţii, individualităţii şi responsabilităţii fiecăruia dintre noi.