Bucuresti

Pompa submersibila sau hidrofor?

Pompa submersibila sau hidrofor?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Apartine de
Web Media Marketing
Vizualizari
155

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Utilizarea unor sisteme si aparaturi de pompare a apei este inca necesara in zonele rurale si chiar in zonele urbane daca vorbim de existenta caselor cu piscina. In functie de activitatea la care este necesar un asemenea sistem de pompare stabilim si aparatul de care avem nevoie atunci cand locuim la casa si din anumite motive trebuie sa il achizitionam.

Exista inca in tara noastra zone unde apa inca este o problema datorita faptului ca este greu accesibila. Chiar daca nu ne intoarcem la vremurile de mult apuse, in unele locuri apa este inca la program iar alimentarea cu apa se face din puturi construite special la anumite adancimi.

O alta situatie des intalnita la tara este irigatul gradinii sau in unele cazuri irigatul gazonului pentru intretinerea lui. Alegerea unei pompe submersibile pentru ape curate sau a unui hidrofor trebuie sa fie facuta in baza unor specificatii ale fiecarui aparat si bineinteles in functie de nevoile gospodariei pentru care va fi folosit.

Parerile, desi impartite, au ajuns la concluzia ca o pompa de apa submerisibila este o achizitie mult mai avantajoasa comparativ cu un hidrofor. Un hidrofor complet echipat este capabil sa aspire de la maxim 8 m si in general este utilizat atunci cand se utilizeaza surse de apa de la adancime mica.

Eficacitatea pompelor de apa submersibile s-a dovedit a fi sporita in acest caz, datorita faptului ca o pompa submersibila poate impinge apa indiferent de adancimea acesteia. Datorita formei cilindrice si componentelor specifice, pompa de apa submersibila este foarte usor de utilizat in orice conditii. Din punct de vedere al timpului de functionare, o pompa submersibila depaseste cu 30% presiunea cu care este aspirata apa, si deci astfel se face o mare economie de energie si bineinteles de timp.

Daca de exemplu pompa este montata in cazul unei gradini in partea de jos a fantanii, aceasta nu intampina probleme in ceea ce priveste gravitatia sau presiunea atmosferica. Utilizarea unui hidrofor presupune amorsarea lui pentru a putea trage apa, proces care uneori devine complicat. Pompa submersibila intra in functiune imediata cand este bagata in apa si se actioneaza asupra ei, aceasta detinand calitatea de a fi autoamorsanta.

Din punct de vedere al specificatiilor de design si fabricatie, hidroforul este predispus la diverse daune, avand in vedere ca motorul nu este sigilat si deci exista riscul coroziunii, si este deci destul de sensibil la intemperii si timp. Pompa submersibila este prevazuta cu un design complex care permite introducerea unui sistem sigilat al motorului intr-o carcasa, un corp de pompa. Pompa submersibila nu are mare nevoie de intretinere iar durata ei de viata este mai lunga.

In general, o pompa submersibila de apa foloseste aproape jumatate din energia care este necesara unui hidrofor pentru a aspira aceeasi cantitate de apa. Sistemul cu care sunt prevazute pompele submersibile din fabricatie, este prevazut cu autoracire, aceasta folosindu-se de apa pe care o impinge si pentru racire. Din punct de vedere tehnic, o pompa de apa submersibila este mult mai silentioasa, mult mai longeviva si mult mai performanta in ceea ce priveste cantitatea de apa extrasa si consumul de energie.

Montajul de asemenea difera avand in vedere ca hidroforul presupune diverse modalitati de amplasare si montare pe cand pompa submersibila nu. Hidroforul are nevoie de o camera tehnica, un spatiu suplimentar pentru amplasare.

Pompele submersibila pentru ape curate sunt solutia ideala de alimentare a unei gospodarii cu apa chiar si in cazul locurilor geografice unde panza freatica este foarte adanca. Aceste pompe fiind sisteme imersate in fluid, permit transportul unui volum foarte mare de apa.

Atat hidroforul cat si pompa submersibila de apa sunt destinate in mare aceluiasi scop, alimentarea cu apa, sau folosirea apei din puturi si fantani, diferenta intre ele o face modul de functionare si principiul de functionare al fiecaruia.

Hidroforul aspira apa de la o anumita adancime, in timp ce pompa impinge apa catre suprafata. Randamentul pompelor submersibile este mult mai mare si de aceea aceasta genereaza o presiune mult mai mare utilizand aceeasi cantitate de energie.

Cum peste tot exista avantaje si dezavantaje, este bine de stiut faptul ca atunci cand trebuie sa achizitionam un asemenea aparat sa luam in considerare unele aspecte precum si pareri ale altora in ceea ce priveste produsul. In cazul in care cauti o pompa submersibila pentru ape curate de calitate viziteaza Shop Einstal pentru o gama larga de produse de calitate.