Bucuresti

Poveste de dragoste prin ochii regizorului Cristina Iacob

Detalii

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 2 ani si 5 luni
Vizualizari
266

Voteaza & Distribuie

Descriere

POVESTE DE DRAGOSTE PRIN OCHII
REGIZOAREI CRISTINA IACOB
-din 27 noiembrie în cinematografe-

Am ales acest subiect, care statea în mine de ceva vreme.” - Cristina Iacob

Văd iubirea pretutindeni, ea ne înconjoară zi de zi. E ca apa, ca aerul, nu putem trăi făra ea, e nevoie de iubire. Cred că trăim prin iubire și pentru ea. Pentru mine e liniște, e împlinire, pace, bunătate, frumosul.

Cristina Iacob a filmat “Poveste de dragoste” în 2013, însă post producția filmului a fost amânată pentru ca în acea perioada erau programate filmările pentru #Selfie.
“#Selfie” a fost primul ei lungmetraj distribuit în cinematografe, pentru că ținea de un context anume, de o stare a unei anumite generații și de un moment în care publicul avea nevoie să primeasca un astfel de film. Rezultatele filmului (peste 100.000 spectatori) au aratat că decizia a fost corecta.

Poveste de dragoste este un film atemporal, el va rezona cu toate generațiile, indiferent de anul în care îl vor vedea. Acum am considerat că este momentul cel mai bun pentru a-l dărui publicului.„, a menționat Cristina.

Pentru regizoarea filmului “Poveste de dragoste”, „nu exista iubire perfectă și nici relație perfectă. Sunt zile când ne trezim morocănoși și zile cand zburdăm de fericire. Sunt momente de îndoială, provocări care n-ar trebui să destrame o iubire sinceră. Aceste provocări ar trebui să întărească o relație. Cred ca ar trebui să mai lăsăm de la noi, să învățăm să comunicam sincer și să luptăm pentru dragoste. Despre asta este vorba în film.

Lungmetrajul “Poveste de dragoste”este un film despre iubirea dintre doi tineri artiști din zilele noastre. În preajma sărbătorilor de iarnă, într-un oraș vechi și fermecător din Transilvania, Sebastian și Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste. Doar că nu e atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influență a trei bărbați cu personalități puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viața de adult și alegerile unei inimi de copilă. E vremea Crăciunului și viata îi rezervă acestei tinere frumoase și talentate doar cadourile pe care este suficient de puternică să le primească. Dragostea învinge întotdeauna, sau nu?

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob și Dan Chiriac. Poveste de dragoste a avut parte de o echipă de excepție. Imaginea îi aparține lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru și Cătălin Cristuțiu, iar muzica originală aparține HaHaHa Production. Sunet, Dragoș Stanomir, iar mixajul, Cristinel Șirli (Creative Sound). Poveste de dragoste este produs de MediaPro Entertainment și Zazu Film.

Actorii Raluca Aprodu, Dragoș Bucur, Gabriela Popescu, Vlad Zamfirescu și Alina Chivulescu au descris relația cu Cristina într-un scurt clip pe care îl puteți accesa aici: https://www.youtube.com/watch?v=Yc2WbHwv75M

Data de lansare a filmului este 27 noiembrie 2015, iar distribuitorul este Zazu Film.

Este un film care va mângâia suflete și care va trezi o stare extrem de bună în spectatori. Acest film este o bucată din mine pe care vreau să o dăruiesc tuturor celor care vor vedea filmul. “, a adăugat Cristina Iacob.

Despre Cristina Iacob

Cristina Iacob este o tânără regizoare și scenaristă, licențiată în regie de film si absolventă a unui masterat în cinematografie în cadrul London Film.
A regizat până în prezent 3 lungmetraje: “#Selfie” (cu: Crina Semciuc, Olimpia Melinte), “Poveste de dragoste“(cu: Raluca Aprodu, Dragoș Bucur), și sequelul de la “#Selfie” , “#Selfie2 ” care a fost filmat în acest an și acum se află în postproducție.
Anul trecut, #Selfie, în regia Cristinei Iacob a fost lansat în cinematografe și s-a bucurat de un real succes: peste 100.000 spectatori.
“In film la Nasu’ “ - mediu-metraj(2012), “Zestrea” - scurt-metraj(2011), “Mircea Veroiu” - documentar (2010), “Raport despre indiferenta”- scurtmetraj(2010) sunt alte câteva titluri semnate de Cristina Iacob.
Scurtmetrajul "Zestrea" a fost selecționat la Cannes Short Film Corner, Festivalul Internațional Dakino, Festivalul Internațional de Film Cinemaiubit, Ruby Mountain Film Festival USA, unde a câștigat și premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj studențesc, iar “În film la Nașu’ “ a fost selecționat la nenumărate festivaluri internaționale și a obținut premiul pentru pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie la Eugene International Film Festival, în SUA.

Cristina Iacob este Președintele Asociației Scenariștilor Români(ASCER).