Bucuresti

Povestile lui Nica cu arome coapte de painica

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 6 luni si 3 saptamani
Apartine de
Lumea lui Momo - Atelier de Creatie si ReCreatie
Vizualizari
752

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 24 mai 201511:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Povestile lui Nica cu arome coapte de painica - Teatru interactiv si muzical pentru copii


Teatrul pentru copii MOMOLINO, va invita la Clubul Taranului –copii si parinti laolalta- sa descoperiti lumea fascinanta a „Amintirilor din copilarie” de Ion Creanga, spuse pe intelesul tuturor copiilor.

In timpul spectacolului, Smarandita, mamuca lui Nica va framanta si coace o paine mare, din care ne vom infrupta cu totii la final, in semn de sarbatoare!

Regia și adaptarea textului: Antoaneta Zaharia
Distributia Ioana Flora și Antoaneta Zaharia (2 actrite premiate de UNITER si Gala GOPO)
un spectacol marca Lumea lui MOMO si MOMOLINO - Teatru si Povesti pentru copii

"Nica si povestile sale” reinventeaza poveștile copilăriei unei generații trecute, în maniera copilăriei generației de astăzi. Copii și părinți, haideti împreună cu Nică din Humulești să retrăim întâmplările pline de haz din satul scăldat de Ozana „cea frumos curgătoare”. Să furăm pupăza din tei și să o ascundem în pod, apoi să o vindem la târg și, de gura moșului, să fugim repede acasă! Să mergem la furat de cireșe și să punem la pământ toată cânepa cea verde și fragedă a matușii Mărioara! Să mergem la scăldat în ziua când mama avea atâta treabă, să ne întoarcem apoi goi goluți fugind pe ulițele satului și, târziu, după ce ne-au lătrat câinii lui Tasnea, să cerem mamei iertare și ceva de mâncare... Să mergem în Broșteni la casa Irinucăi și, din greseală, să o dărâmăm toată cu un pietroi desprins din deal și fuga-fuga acasă, la bunica, să ne vindece de râie căprească! Si apoi la mama, în brațele ei iertătoare, să râdem la soare ca să se îndrepte vremea! Ce poate fi mai frumoasă decât copilăria mea și a voastră, zică cine ce-o zice!

Un spectacol deopotriva educativ prin care ne propunem sa impartasim copiilor pasiunea pentru lectura si le transmitem valori legate fundamentale despre de familie, traditii, magia copilariei si felul in care umorul ne ajuta sa trecem chiar si peste cele mai imposibile situatii.

Filtre eveniment

Tip evenimente copii: teatru