Bucuresti

Premiantii concursului ,,Talente implinite” 2015

Premiantii concursului ,,Talente implinite” 2015

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 11 luni
Vizualizari
355

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pe data de 16 mai 2015, s-a desfasurat a VIII-a editie a Concursului National de interpretare pentru Pian ,,Talente implinite”. Prima zi a concursului s-a adresat elevilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 18 ani, care studiaza pianul ca instrument secundar in liceele si scolile de muzica sau optional in sistem particular. Astfel, Clubul de Muzica a fost reprezentat de opt cursanti care au excelat pe scena cu o executie impecabila a partiturii si o atitudine artistica remarcabila.
Cu multa iscusinta, concetrare si daruire patru pitici de numai 6 ani au ajuns la inima juratilor si a publicului prin intermediul clapelor de pian care le-au adus premii pe masura efortului si a pregatirii temeinice. Astfel, Alexandru Pavel a luat Premiul I Special iar Nichita-Ioan Rusu, Isabella Gherca si Raluca Munteanu au obtinut Premiul I.
Cu rezultate deosebite s-au intors si copiii din Categoria - 7 ani care, au transmis emotie prin muzicalitate si executie. Astfel, David Cinca a obtinut Premiul I Special iar Emanuel Stefan Mirea, Premiul I. In randul prestatiilor de success se inscriu si reusitele cursantului Stefan Gherca (8 ani) care a obtinut Premiul III.
Echipat cu aptitudini artistice alese, incredere si cunostinte muzicale de exceptie Mihai Pavel (10 ani) a obtinut Premiul I Special.
Concursul National de interpretare pentru categoriile: Pian Solo, Pian Duet, Voce si Corzi Grave a reunit copii talentati din toata tara. Evenimentul s-a desfasurat in Sala de Concerte a Colegiului National de Muzica " George Enescu" din Bucuresti. Juriul a fost format din profesori cu experienta ai Colegiului. Criteriile de jurizare au urmarit ca repertoriul sa fie format din una sau doua piese la alegere, din literatura pianistica, avand o durata intre 2 si 5 minute si interpretarea din memorie.