Bucuresti

Preparate culinare cu vin rosu. Incearca aceste 3 retete simple si delicioase!

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 2 saptamani si 1 zi
Apartine de
Adserving iAgency.ro
Vizualizari
136

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Cui nu-i place sa savureze din cand in cand cate un pahar de vin rosu? Pe langa aroma ei placuta, aceasta bautura alcoolica este si benefica pentru sanatate. Vinul rosu ajuta sistemul circulator, scade riscul afectiunilor cardiace si ajuta inima sa functioneze bine, asa ca nu trebuie sa te simti vinovat atunci cand il savurezi in cantitati moderate.
Daca si tu obisnuiesti sa te rasfeti cu aceasta bautura savuroasa, atunci cu siguranta vor fi pe placul tau aceste preparate culinare cu vin rosu:

1. Friptura de porc in vin rosu

Ingrediente:

  • 2 kg pulpa porc;
  • 500-700 ml vin rosu sec;
  • ulei masline;
  • sare;
  • piper;
  • 4-5 catei usturoi;
  • o jumatate de lamaie.

Mod de preparare:


Primul pas este sa amesteci vinul rosu cu zeama de lamaie, sare, uleiul de masline, condimente si cateii de usturoi tocati. Taie carnea in felii groase si las-o la marinat in frigider timp 2-3 ore. Acopera vasul cu o folie de aluminiu si lasa-l o ora in cuptor. Apoi, scoate folia de aluminiu de pe respectivul vas si baga-l din nou in cuptor timp de 20-30 de minute pana se rumeneste carnea. Ultimul pas este sa savurezi aceasta friptura de porc in vin rosu alaturi de cei dragi!

2. Peste la cuptor cu vin rosu

Ingrediente:

  • 8 fileuri de peste alb;
  • 2 conserve de rosii tocate;
  • un pahar de vin rosu;
  • 3 catei de usturoi;
  • ulei masline;
  • 2 linguri capere;
  • cateva masline.

Mod de preparare:


Taie usturoiul felii si prajeste-l cateva minute, iar apoi adauga rosiile si paharul de vin in tigaie si fierbe-le la foc mic timp de 20 de minute. Adauga capere si masline si toarna sosul intr-o tava mare alaturi de pestele alb. Lasa tava in cuptor la 160 de grade timp de 20 de minute, iar apoi te poti bucura de aroma delicioasa a acestei retete!

3. Ficatei de pui in vin

Ingrediente:

  • 500 g ficatei de pui;
  • o ceapa;
  • 50 ml suc de rosii;
  • 3-4 catei de usturoi;
  • 100 ml vin rosu;
  • 3-4 linguri de ulei de masline;
  • o legatura de marar;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare:


Spala bine ficateii, curata ceapa si usturoiul si taie-le marunt, iar apoi toarna uleiul de masline intr-o tigaie mai mare si pune-o la foc. Caleste ceapa si usturoiul, adauga ficateii si vinul rosu si amesteca pana se omogenizeaza. Lasa tigaia la foc mediu timp de 20-25 de minute si amesteca o data la cateva minute. Cand este aproape gata, toarna sucul de rosii in tigaie si amesteca. Presara sare si piper dupa gust si adauga mararul tocat marunt, iar apoi bucura-te de acest preparat gustos!

Acum ca ai invatat cum se prepara aceste trei retete delicioase, trebuie sa stii de unde poti cumpara un vin rosu de calitate la un pret accesibil. Ei bine, https://www.beicevrei.ro/ este magazinul pe care il cauti! Aici vei gasi o gama variata de bauturi alcoolice la cele mai bune preturi! Acceseaza acum site-ul acestui magazin online si descopera ofertele speciale la vin rosu!