Bucuresti

Prezentarea publica a celei de a douasprezecea bratari dacice recuperate.

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 5 ani si 10 luni
Vizualizari
418

Voteaza & Distribuie

Descriere

Muzeul National de Istorie a Romaniei are onoarea sa va invite la prezentarea publica a celei de a douasprezecea bratari dacice recuperate de catre statul roman.

Manifestarea va avea loc miercuri, 22 iulie 2009, orele 12, in Sala Lapidarium a Muzeului National de Istorie a Romaniei din Calea Victoriei nr. 12.

Din totalul bratarilor dacice sustrase in urma detectarii si a unei sapaturi neautorizate, in perioada 2000-2001, din situl arheologic Sarmizegetusa Regia din Muntii Orastiei, statul roman a recuperat pana in acest moment unsprezece piese, prezentate mass mediei si expuse in expozitia permanenta Tezaurul Istoric a Muzeului National de Istorie a Romaniei.

Cu acest prilej va fi organizata o conferinta de presa la care si-au anuntat prezenta domnul Theodor Paleologu, Ministrul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, domnul Vasile Timis, secretar de stat la Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, domnul Mircea Staicu, secretar general al Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, domnul Crisan Museteanu, director general al Muzeului National de Istorie a Romaniei, domnul Ernest OberlA¤nder-Tarnoveanu, seful Sectiei Numismatica-Tezaur din cadrul Muzeului National de Istorie a Romaniei, reprezentanti ai Politiei Romane si Procuraturii.

Invitatii vor a oferi informatii esentiale privind revenirea in tara si valoarea acestei piese care apartine Tezaurului patrimoniului national.

Pentru detalii suplimentare va rugam sa contactati Sectia Educatie Muzeala si Relatii Publice si Sectia Numismatica-Tezaur la tel. 021/315.82.07 int. 1008/1015;1107; fax 021/311.33.56, e-mail: pr@mnir.ro