Bucuresti

Principalele motive pentru a darui copilului un puzzle din lemn

Principalele motive pentru a darui copilului un puzzle din lemn

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 7 luni si 3 saptamani
Vizualizari
199

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Majoritatea copiilor se bucura foarte tare atunci cand primesc un cadou, indiferent de contextul in care acest lucru se intampla. Nu exista nimic mai placut care sa bucure copilul decat o jucarie inteligent aleasa. Pana la o anumita varsta, copiii se bucura la jucarii cu sunete si lumini, urmand ca de la o anumita varsta, acestia sa fie interesati mai mult de jucariile care le stimuleaza inteligenta, de jucariile colorate, placute la atingere, rezistente in timp, de care sa se bucure mai mult timp.

Un puzzle lemn, intra in categoria jucarii educative ce stimuleaza intelectul copiilor si creativitatea lor, insa ii si atrage pe micuti.

Beneficiile jocului de puzzle pentru copiii de toate varstele

Puzzle-ul este un joc interactiv si distractiv pentru toate varstele, stimuland gandirea si testand rabdarea. Un puzzle este o ocupatie foarte placuta pentru cel mic, ce poate fi reluata ori de cate ori copilul vrea sa obtina o imagine.

Practic, de un puzzle mai greu se plictisesc copiii. La finalul completarii puzzle-ului, cel mic va avea un sentiment de satisfactie complet, deoarece a reusit de unul singur sa potriveasca imaginea respectiva.

Puzzle-ul este un joc interesant care pune accent pe comunicare, stimuland copiii sa spuna ceea ce vad in imagini, ce culoare are fiecare piesa in parte, le imbunatateste totodata orientarea spatiala si coordonarea mana-ochi, le dezvolta capacitatea de a identifica mai bine dimensiunile si de a identifica formele.

In plus, un puzzle va incuraja perseverenta copiilor in completaera unei activitati, ii va construi acestuia increderea, conferindu-i un sentiment de realizare atunci cand reuseste sa completeze task-ul de unul singur si este un joc pe cat de logic, pe atat de amuzant si de distractiv.

Puzzle din lemn – cea mai eficienta alegere a parintilor

Jucariile trebuie sa fie alese si in functie de materialele din care sunt confectionate. Un plastic mai putin rezistent sau un carton “de duzina” va afecta foarte tare durabilitatea jucariei. Lemnul este ideal deoarece nu se deterioreaza imaginile la fel de usor precum plasticul sau cartonul, nu poate fi mestecat de catre copii si este suficient de tare incat sa nu se sparga si suficient de moale incat sa nu se raneasca copiii.

Alegerea puzzle-ului din lemn se face in functie de ceea ce simbolizeaza ilustratia, de imagine, ca experienta de completaer sa fie productiva si placuta. Puzzle-ul cu piese mari este usor de manipulat, dimensiunile contand in functie de varsta copilului.

Numarul de bucati este la fel de important in alegerea puzzle-ului de lemn. Daca acesta este prea usor, nu va stimula gandirea copilului, iar daca este prea greu exista riscul de a fi abandonat de copil.

Pentru a determina copilul sa renunte usor, usor, la telefon si la tableta, pentru a umple in mod placut timpul celui mic, sunt recomandate jocurile tip puzzle din lemn, foarte distractive.

Autor