Bucuresti

Procedura de insolventa si rolul lichidatorului judiciar

Procedura de insolventa si rolul lichidatorului judiciar

Detalii

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
298

Voteaza & Distribuie

Descriere

Se aud tot mai dez zvonuri despre diversele companii cunoscute care au intrat in insolventa, problema despre care prea putini cunosc detalii. Numarul celor care stiu ce implicatii are o operatiune de acest tip este destul de scazut, iar lucrurile nu stau deloc diferit legat de sarcinile ce intra in atributiile lichidatorilor judiciari.

Pentru ca lucrurile sa fie cat mai clare, atat pentru cei care doresc sa fie informati in aceasta privinta, cat si pentru cei care detin companii, in randurile ce urmeaza sunt oferite cateva explicatii concrete de catre specialistii din spatele site-ului cabinetlichidator.ro. Cei care vor accesa pagina mentionata vor descoperi o gama variata de servicii legate de acest domeniu, precum si alte aspecte importante cu privire la acesta.

In ce consta insolventa?

Acest termen face referire la debitor, mai exact la incapacitatea acestuia de a plati datoriile pe care le are fata de creditori. Debitorul in acest caz este compania. Se intampla acest lucru atunci cand, din diverse cauze, in fondurile companiei nu mai exista suma de bani necesara pentru achitarea obligatiilor. Momentele de acest fel au ca finalitate intrarea in insolventa a firmei.

Este vorba despre o procedura in demararea careia trebuie sa participe societatea care are probleme. In situatii speciale, creditorii pot fi cei care cer intrarea in insolventa. Cele mai frecvente situatii sunt cele dintai mentionate intrucat reprezinta pentru firma un mod de a se proteja. Prin acesta cerere, se castiga un anumit timp pentru ca afacerea sa fie redresata.

Cabinetele care ofera ajutor in acest sens pot include in serviciile lor si planuri pentru remedierea cat mai eficienta a situatiilor, iar un bun exemplu in acest sens il reprezinta un lichidator judiciar din Bucuresti care a oferit intotdeauna clientilor sai numai rezultate plauzibile. Este vorba despre Mihaela Monea, parte a echipei care isi promoveaza serviciile in cadrul paginii cabinetlichidator.ro.

Revenind, dupa ce a fost constatata starea de insolventa, sarcina care revine institutiilor si organelor abilitate in acest sens, urmeaza confirmarea existentei unor datorii. De acest din urma aspect se ocupa lichidatorul judiciar.

Ce face mai exact un lichidator judiciar din Bucuresti sau orice alt oras?

Acesta reprezinta un sprijin considerabil pentru societatile care ajung sa se confrunte cu o astfel de problema. Poate fi vorba atat despre o persoana juridica, dar si despre una fizica ce se ocupa cu insolventa. Inca de la angajarea acesteia, datoria de a reabilita compania ii revine lichidatorului, care este de altfel autorizat pentru acest act si cunoaste toate procedurile prin care trebuie sa actioneze spre a fi in conformitate cu toate prevederile legale si normele ce sunt in vigoare. Desi initial ar parea o sarcina simpla de indeplinit, in realitate lichidatorul ia asupra sa o serie de indatoriri.

Primul lucru pe care respectiva persoana il are de facut este de a se informa complet in legatura cu activitatea debitorului si cu starea economica a afacerii. In urma realizarii acestei etape, urmeaza intocmirea unui raport care are la baza toate informatiile pe care le-a obtinut in documentarea sa. Este important ca tot in acest raport sa fie trecute toate aspectele ce vizeaza compania in cauza, motivele pentru care s-a ajuns in asemenea situatie fiind obligatoriu de mentionat.

Dupa ce a fost indeplinit acest task, urmeza ca lichidatorul judiciar sa faca o evaluare amanuntita a tuturor posibilitatilor ce exista in vederea remedierii situatiei, insa in mod deosebit a acelor cu adevarat reale. Apoi, trebuie sa fie pus la punct planul bine gandit prin care se va reorganiza compania. In tot acest timp, lichidatorul va urmari indeaproape modul in care evolueaza situatia, respectand cu strictete toate cerintele impuse. De asemenea, tot acestuia ii revine datoria de a conduce si activitatea debitorului, precum si supravegherea modului in care este gestionat patrimoniul.

Cui ii revine datoria de a intocmi totalitatea actelor de care este nevoie pentru a fi demarata procedura de intrare in insolventa? Aceasta sarcina este incadrata tot in lista de atributii de indeplinit ale lichidatorului judiciar pentru care opteaza compania.

Verificarea si obiectarea creantelor, in cazul in care se cere acest lucru vor fi efectuate, de asemenea, de lichidator. Aceste creante constau de fapt in dreptul pe care il au creditorii si reprezinta posibilitatea acestora de a cere debitorului sa ia o anumita masura sau sa actioneze intr-un anumit mod. Atunci cand respectivele creante sunt insa exagerate, vor putea fi contestate de catre lichidator sau administratorul judiciar, dupa cum se mai numeste acesta.

Avand in vedere toate aceste aspecte, cei care trec prin probleme financiar si se afla in situatia de a intra in insolventa, pot solicita ajutorul unui lichidator profesionist. Expertii din spatele site-ului cabinetlichidator.ro stau intotdeauna la dispozitia celor interesati cu cele mai eficiente solutii.