Bucuresti

Program bogat in a treia zi de Bookfest

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 4 luni
Vizualizari
723

Voteaza & Distribuie

Descriere

Program bogat în a treia zi de Bookfest
  • Copiii rămân în atenția expozanților Bookfest și în cea de-a treia zi a Salonului
  • Jurnalista Sanda Nicola discută într-o videoconferință cu Simon Toyne, autorul trilogiei Sanctus
  • Vladimir Tismăneanu și Horia-Roman Patapievici prezintă filozofia lui Leszek Kołakowski
  • Concert-eveniment cu formația Trei Parale

De la ora 11.00, laEditura All va avea loc lansarea colecției „Pixi” și o întâlnire cu spiridușul Pixi. Ioan Gyuri Pascu și Zully Mustafa prezintă de la 11.30 colecția „Povești și Povestiri” (Cartea Daath) la Scena Arena. Evenimentul va fi moderat de Daniela Marin.

De la ora 12.00, la Cafeneaua Literară Julius Meinl va avea loc lansarea volumului Bătrâna canapea albastră și alte povestiri, de Seymour Mayne. Alături de autor vor vorbi Raluca Tănăsescu, Excelența Sa Joanne Lemay (ambasador al Canadei în Romania) și Felix Nicolau. Evenimentul va fi moderat de Liviu Antonesei. De la ora 14.00 va avea loc lansarea volumului Lumi stranii din colecția „Roşu şi negru” a Editurii Vremea. Vor vorbi : Cătălin Badea-Gheracostea, Ştefan Ghidoveanu și Silvia Colfescu.

De la 17.00, în standul invitatului de onoare se va lansa volumul Poem deschis. Antologie 1947-2013, de Tadeusz Różewicz (Editura Humanitas). Vor vorbi: Denisa Comănescu, Wojciech Bonowicz, Leszek Biały, Constantin Geambaşu. Lectura versurilor va fi asigurată de actorul Lari Giorgescu.

Tot de la ora 17.00, laEditura Corint se va lansa Talismanul etrusc, de Alessandro Baussmerth. Alături de autor vor vorbi Bedros Horasangian, Walter Riess (ilustrator) și Ana Antonescu (redactor-şef Editura Corint).

La Editura Paralela 45, începând cu ora 17.00 se vor lansa Aceasta nu este o carte, de Keri Smith, Termină această carte, de Keri Smith, autoarea Jurnalului meu trasnit (Colecția „Cercul de lectură și scriere creativă), Cum se citește o carte: Ghid clasic pentru o lectură inteligentă, de Mortimer J. Adler și Ch. Van Doren (Colecția „Compact”).Invitați: Simona Popescu, Florin Iaru, Ion Bogdan Lefter, Doru Căstăian, Călin Vlasie.
Moderator: Tudor Călin Zarojanu.

De la ora 18.00 se vor lansa volumele Este Dumnezeu fericit? şi Prezenţa mitului, de Leszek Kołakowski (Curtea Veche Publishing). Cărțile vor fi prezentate Vladimir Tismăneanu, Horia-Roman Patapievici, Ioan Stanomir, Constantin Geambaşu.

Actorul Mircea Diaconu își lansează la Editura Polirom, de la ora 18.30, volumul Şugubina. Alături de acesta vor fi prezenți Bianca Burţa-Cernat și Bedros Horasangian. Evenimentul va fi moderat Claudia Fitcoschi.

Tot de 18.30, la Editura Litera se va lansa volumul Dragostea. Gene egoiste, chimie sau romantism?, de Richard David Precht.Vor vorbi Monica Davidescu și Aurelian Temișan.Evenimentul va fi moderat de Dana Săvuică.

La Scena Arena, începând cu ora 17.00 se va lansa volumul Turnul, de Simon Toyne, în videoconferință cu autorul. Evenimentul va fi moderat Sanda Nicola.

Iar de la ora 19.00, la Scena Agora, va avea loc un concert de muzică veche. Formația TREI PARALE va delecta publicul Bookfest cu o selecție de cântece urbane și muzici țărănești.

Invitatul de onoare al celei de-a IX-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest va fi Polonia. Sub sloganul „Quo vadis Polonia? Spre următorul Nobel”, Institutul Polonez pregăteşte pentru Bookfest 2014 o serie de evenimente menite să promoveze literatura polonă şi să sporească interesul publicului român pentru autorii contemporani, dar și clasici polonezi.

Institutul Polonez pregătește în preajma Bookfestului și o serie de evenimente conexe, precum proiecția unei serii de filme – ecranizări ale unor romane poloneze („Literatura în cinema”, în colaborare cu Club Control), o serie de spectacole-lectură („Literatura pe scenă”, în colaborare cu UNATC) și un joc urban („Literatura pe stradă”). Tot în perioada Bookfest, Grădina Verona va găzdui o expoziție de ilustrații pentru copii, intitulată „Faună, floră și pirați” („Literatura în ilustrație”, în colaborare cu Librăria Cărturești).

Accesul la Bookfest cât și la toate evenimentele din cadrul acestuia va fi gratuit.

Programul de vizitare va fi următorul:
- joi, 29 mai: 10:00-20:00;
- vineri, 28 mai: 10:00-21:00;
- sâmbătă, 31 mai: 10:00-21:00;
- duminică, 1 iunie: 10:00-20:00.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2014 este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România şi cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti.

Bookfest este un proiect co-finanțat de Ministerul Culturii și realizat cu sprijinul Bursei de Valori București, Kredyt Inkaso și XTB.

Parteneri: Primăria Sectorului 1, Primăria Sectorului 2, Institutul Maghiar, Ambasada Norvegiei, Institutul Francez.

Sponsori: Go&Fun, Cumpăna, Redd’s.

Parteneri media: TVR, Europa FM, Adevărul, Dilema Veche, HotNews.ro, Observator Cultural, AgențiadeCarte.ro, catchy.ro, 121.ro, bookblog.ro, chinezu.ro, roportal.ro, bucuresteni.ro, CalendarEvenimente.ro, gratuitor.ro, TV City.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La ediția precedentă, circa 95.000 de vizitatori au trecut pe la Salonul Internaţional de Carte Bookfest (29 mai - 2 iunie 2013), luând parte la peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiecţii cinematografice şi evenimente interactive). Invitat de onoare a fost literatura germană, prin participarea Austriei, Elveţiei şi Germaniei în proiectul Trei ţări, aceeaşi limbă. La această ediţie au fost prezente nume cu răsunet internaţional, precum Cătălin-Dorian Florescu, Katharina Hacker, Michael Stavarič, Joseph Winkler, Jan Koneffke, Christian Haller, Saša Stanišić, Julya Rabinowich şi Jolanda Pinel.