Bucuresti

Proiectul PER a fost adoptat de Guvern, prin OUG

Proiectul PER a fost adoptat de Guvern, prin OUG

Detalii stire

Categorie
Stiri politica
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
323

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În urma protocolului de colaborare dintre PSD și PER, unul dintre cele cinci proiecte negociate în martie, a fost astăzi adoptat: reducerea TVA la produse bio și tradiționale. Ca urmare a discuțiilor de lucru între echipele celor două partide, s-a convenit ca reducerea TVA pentru aceste categorii de produse alimentare să fie de 5%, cu mențiunea ca în timp să existe și alte etape în care această măsură fiscală să atingă cea mai mică valoare, în acord cu prevederile europene, şi care să ajute producătorii autohtoni. Astfel, executivul a adoptat, în ședința de marți, o ordonanță de urgență care reglementează reducerea cotei de TVA de la 9 la 5% pentru produsele alimentare bio și tradiționale.

Este un act lăudabil al Guvernului României și ne bucurăm că Partidul Ecologist Român a avut un rol important în promovarea acestei măsuri fiscale. Mai mult, salutăm implicarea imediată a Ministerelor Agriculturii și al Finanțelor, și le mulțumim pentru colaborarea profitabilă pentru români.

Amintim că protocolul PSD- PER cuprinde încă patru proiecte care urmează a fi adoptate în perioada următoare, perioadă în care Partidul Ecologist Român va susţine candidații social-democraţi la alegerile europarlamentare din 26 mai a.c.


Dănuţ Pop
Preşedinte PER