Bucuresti

Proiectul Instalart, incheiat in cadrul Romanian Design Week, continua in toata tara

Detalii

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 4 ani si 10 luni
Vizualizari
583

Voteaza & Distribuie

Descriere

Proiectul Instalart desfășurat în cadrul Romanian Design Week, continuă în toată țara

Sâmbătă, 23 mai, s-a încheiat Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF, proiect prezentat sub marcaRomanian Design Week.Instalart a prezentat șapte mari designeri și arhitecți români, atât prin expoziția centrală ce a avut loc la Uanderful- Ethos House, cât și prin conferințe și workshopuri ce s-au desfășurat la sediulANAV (Asociatia Nationala pentru Promovarea Artelor Vizuale Contemporane).Proiectul se va extinde în toată țara, iar în luna octombrie acesta va fi implementat și în Iași, Cluj și Timișoara.
„Inima” proiectului a fost renumitul designer Marcel Klamer, născut în România și “adoptat” de Germania, care a creat peste 600 de obiecte produse pentru companii mari din Europa și din lume. De asemenea, Klamer este premiat al Product des Jahres și membru al Uniunii Designerilor Industriali din Germania.
Dacă nu poate fi realizat prea ușor "Fabricat în România", se poate "Gândit în România". Așadar,Instalarta invitat șase arhitecți și designeri care să-l prezinte pe Klamer. Fiecare a conceput câte o instalație pornind de la un obiect ales din portofoliul lui Marcel Klamer, susținută de parteneriiInstalart, astfel:
Dorin Ștefan | Gradient Design powered by Uanderful
Mario Kuibuș | Cheie powered by BASF
Robert Marin | Investigație powered by Brikston
Corvin Cristian | Pop Icon/ Design Icon powered by Campari
Mihai Popescu | In vino veritas powered by M1.Crama Atelier
Ștefan Barutcieff | Nino Nino powered by DuPont /Corian
Lansarea de sâmbătă, 16 mai, ce a avut loc la Uanderful- Ethos House i-a reunit și prezentat pe designerii și arhitecții implicati în proiect pe scenaInstalart, într-un mic interviu, în care fiecare și-a prezentat conceptul instalației. Seara a continuat cu un concertThe Speakers, iar atmosfera muzicală de dinainte și dupa concert a fost asigurată de Bogman.
Pe tot parcursul săptămânii, începând de duminică, 17 mai, pana joi, 21 mai, la sediulANAV(Asociatia Nationala pentru Promovarea Artelor Vizuale Contemporane), fiecare designer sau arhitect invitat a susținut câte o conferință sau workshop la care au participat preponderent studenți și absolvenți ai universităților din domeniu, dar și alte persoane interesate de procesul ce stă în spatele unui proiect de design sau arhitectură de succes. Astfel, cei șapte arhitecți și designeri au discutat despre proiectele la care au lucrat de-a lungul timpului, despre aspectul practic al designului, despre materialitate și modul de percepție, despre noțiunea de design, despre diferențele dintre designul scump și cel ieftin, precum și despre noțiunea de frumos în design și în artă.
Expoziția centralăInstalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASFs-a încheiat cu două seri speciale, ce au avut loc la Ethos House, în cadrul cărora vizitatorii bucureșteni au putut interacționa pentru ultima oară cu instalațiile expuse. FinisajulInstalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASFa început vineri, 22 mai, cu seara dedicataM1 Crama Atelier, cu un concertNea Vasile si Taraful de la Marsa. și s-a încheiat cu o reprezentație a trupeiLes Elephants Bizarres.Deysa DJanes-a ocupat de fundalul sonor, înainte și după ce trupaLes Elephants Bizarresa coborât de pe scena.
Evenimentul este susținut deBASF, sponsor principal.Brikston,DuPont /Corian,Campari,M1.Crama Ateliersunt cei șase sponsori care au ales să se identifice cu cei șase arhitecți.Mocheta Glamour FloorsșiDelta Studiocompletează lista de sponsori.Partenerii și prieteniiInstalartsunt:Uanderful,Biutiful, Fratellini,Campari,M1 Crama Atelier,ANAV Gallery, ASC Systems,Delta Studio,San Pelegrino,Glamour Floors,Ekero,Țîrdei Law Office,Kaustik,Gripple,Benjamin Moore,Sano Land,Fundația Rubin,Osiris Film,Vertigo Metal Design,Homeworks,Avantgrapho,Saiko,Twins Studio,Comodim,Sfera Plastic Design,Inox Style,iar cei ce fac cunoscut proiectul sunt: Zeppelin,Igloo,Designist, Arhitectura,Arhiforum,Arhitext,Art Clue,Art Out – Revista de artă, arhitectură, patrimoniu și restaurare,Veioza Arte,Designandlovingit,Make a Point,Molecule F,Bucharest Tips,Tataia,ELLE,Glamour,ELLE Decoration,Modernism,Senso TV – Televiziune online,Bucharest Design Center,Bucharest Tips,Vice. Recomandat deKiss FM.