Bucuresti

Quinoa cu migdale si cocos & avocado umplut

Quinoa cu migdale si cocos & avocado umplut

Detalii

Categorie
Retete culinare
Modificat
acum 3 ani si 1 luna
Vizualizari
546

Voteaza & Distribuie

Descriere

Despre cat de minunat este acest aliment pe nume quinoa am discutat deja. Stim ca de fapt este un supra aliment si ca este foarte important sa-l consumam datorita aportului mare de nutrienti si antioxidanti pe care ni-l aduce. De aceea, o sa vorbim acum putin despre un alt supra aliment: avocado.

Fructul avocado este bogat acizi graşi omega-3, adică are grăsimi sănătoase care sunt benefice pentru sănătatea inimii şi a creierului. Reglează tensiunea arterială, scade nivelul trigliceridelor, protejeaza ficatul si ajuta la mentinerea nivelului optim al glicemiei. Pe langa aceste beneficii interne, consumul de avocado aduce si beneficii externe: hidratează tenul şi previne apariţia ridurilor, aşa că nu ezita să-ţi faci o mască cu avocado pisat şi puţin ulei de măsline. Las-o 15-20 minute şi apoi îndepărtează cu apă călduţă.

Ce intrebuintari ii putem da acestui minunat aliment? Este unul dintre alimentele carora le dau cele mai multe intrebuintari: il folosesc pentru deserturi (budinci raw- revenim intr-o postare viitoare si cu reteta), maioneza raw, il folosesc in smoothie-uri si in salate.

Azi il folosim chiar ca fel principal intr-o cina si sunt sigura ca va veti indragosti de acest preparat.

Ingrediente pentru mancarea de quinoa:

  • o cana quinoa
  • 15 migdale crude
  • 3 linguri fulgi de cocos neindulciti
  • 2 cepe verzi
  • o cana suc de morcovi (facem un smoothie din 2 morcovi si un pahar de apa)
  • spanac proaspat/porumb/mazare/naut (oricare dintre cele mentionate sunt la fel de bune, se adauga la sfarsit cand totul e gata)
  • 2 linguri ulei
  • o bucatica de ghimbir
  • 3 catei de usturoi,
  • sare, piper

Ingrediente pentru avocado umplut:

  • 2 avocado bine copti
  • un praz
  • un ardei kappia
  • o mana de rucolla
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • sare, piper

Mod de preparare:

Maruntim migdalele, incalzim o cratita antiaderenta si punem migdalele acolo. Amstecam din cand in cand si le lasam sa se pajeasca pana devin crocante. Le scoatem intr-un bol, stergem cratita cu un servetel si adaugam 2 linguri de ulei. Punem cei 3 catei de usturoi intregi si ghimbirul si le prajim putin, cat sa prinda uleiul aroma lor. Le scoatem din cratita si le aruncam. In uleiul aromat calim putin ceapa verde, apoi adaugam quinoa spalata, punem sucul de morcovi peste, sare piper dupa gust, si lasam sa fiarba aproximativ 10-15 minute. Daca se evapora sucul de morcovi si nu este inca fiarta quinoa, mai adaugati apa. Cand este fiarta adaugam spanacul/ nautul/ mazarea /porumbul. Oricare dintre aceste varianta, sau chiar si altele merg minunat in aceasta combinatie. Apoi adaugam migdalele prajite si nuca de cocos si acoperim cratita.

Avocado se spala bine, se taie in jumatate, se scoate samburele, apoi cu o lingura se scoate mijlocul din coaja. Daca fructul este bine copt, procedeul este foarte usor. Taiem, nu foarte marunt, avocado si il punem intr-un bol. Maruntim prazul si ardeiul kappia si punem peste avocado, impreuna cu rucolla. Punem sare, piper si sucul de lamaie si amestecam bine. Luam “carapacea” fructului si o umplem generos cu compozitia preparata.

Putem consuma aceste doua preparate si in alte combinatii, le putem manca si singure, sau cu alte salate, dar va recomand sa incercati si aceasta combinatie. Este delicioasa.

Pofta buna!

Reteta realizata de Razvana Popa.