Bucuresti

(Re)Daruim copiilor copilaria

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 10 luni
Vizualizari
566

Voteaza & Distribuie

Descriere

(Re)Dăruim copiilor copilăria
Seara de miercuri, 28 mai, a adus mult așteptatul eveniment caritabil Art for Children, unde pasiunea pentru artă și dorința de a le oferi copiilor abandonați o șansă la normalitate s-au armonizat. Cu un total de aproape 150.000 euro şi cu aproximativ 200 de participanți la licitația găzduită de Banca Națională a României, Art for Children este prima inițiativă caritabilă de asemenea amploare din România, concepută după modelul celor occidentale. Deşi la început, acest tip de eveniment a demonstrat că publicul este receptiv la nevoile sociale actuale şi, nu de puţine ori, alege să îmbine pasiunea cu generozitatea.

Bucureşti, 30 mai 2014

Aşadar, cei prezenţi la licitaţie, în sală, online sau la telefoane, au licitat pentru loturile disponibile. Printre cele mai apreciate opere s-au aflat "Confidenţe" de Mihail Simonidy (13.000 euro de la 3.800 euro) şi "Pe plajă" de Rodica Maniu Mützner (20.000 euro), care de altfel au marcat şi două recorduri de autor. Alte opere care s-au dovedit a fi preferate de către public au fost şi "După spectacol" de Dorel Topan (2.000 euro de la 900 euro), "Rolling" de Francisc Chiuariu (4.000 euro de la 1.800 euro), "De-a v-aţi ascunselea" de Dan Hatmanu (1.600 euro de la 1.000 euro), "Margareta desenând" de Ştefan Dimitrescu (14.000 euro de la 10.000 euro) sau "Liolea" lui Ion Theodorescu-Sion (16.000 euro).

"Cultura şi copiii sunt cele mai de preţ atuuri ale României" este de părere prinţesa Marina Sturdza. Astfel, acest proiect caritabil Art for Children este singurul care îmbină atât componenta valorică artistică puternică, dar şi filantropia pentru o cauză presantă a societăţii româneşti, totodată promiţând iniţierea unei tradiţii caritabile în acest sens.