Bucuresti

Redu costurile facturilor la utilități: 3 idei eficiente

Redu costurile facturilor la utilități: 3 idei eficiente

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 saptamani si 4 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
104

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

O casă eficientă nu este doar cea care îți oferă confortul de zi cu zi, ci și una care consumă puțin, mai ales că prețul utilităților crește de la an la an. De aceea, nevoia de a reduce cheltuielile stă la baza construirii unui spațiu eficient, folosind materiale și produse special dedicate.

Ce poți face pentru a te bucura de o casă eficientă?

În prezent, inginerii și arhitecții iau în calcul, încă din faza de proiectare, utilizarea unor produse cu rol de protecție pentru construcții. Acestea trebuie să protejeze locuințele de pierderi sau deteriorări care s-ar putea traduce prin costuri mai ale facturilor. Unele dintre lucrări pot fi realizate și ulterior construcției, astfel încât eficiența să crească.

Izolează termic locuința

Acesta este, probabil, primul pas pe care îl poți face dacă vrei să realizezi un spațiu confortabil, dar și o locuință eficientă, din punct de vedere energetic. Folosirea unor materiale speciale de izolare, precum vata de sticlă, polistirenul sau vata bazaltică, poate reduce atât cheltuielile cât și costurile facturilor. Sistemul de izolare va avea, practic, rol de închidere a construcției ca într-o hăinuță, păstrând căldura la interior, fără ca schimbul de aer rece să fie realizat. Izolațiile pot fi făcute atât la interior cât și la exterior, în funcție de imobil dar și de alte considerente.

Hidroizolează construcția

Deși pare un aspect de neglijat, în realitate, hidroizolarea devine, în contextul actual, la fel de importantă precum termoizolarea. Hidroizolațiile peste terasele de acoperiș pot păstra tavanele curate, împiedicând apa să se infiltreze în structura de beton. Astfel, proprietarii nu se mai confruntă cu mucegaiul și igrasia, iar costurile de întreținere ale locuinței devin, astfel, mai mici. Același lucru se întâmplă și în cazul hidroizolațiilor la nivelul beciurilor, al parterului, al subsolurilor și al demisolurilor, sau chiar al soclurilor și al trotuarelor din jurul locuinței, care au rolul să elimine apa pluvială. Fără hidroizolații, apa s-ar infiltra în structura de beton, iar, uneori, efectele pot crea adevărate probleme. Mai exact, apa poate coroda armăturile și „spăla” betonul, slăbind astfel rezistența elementelor constructive.

Schimbă tâmplăria

Tâmplăria modernă pune mare accent pe folosirea geamurilor termopan, cu structuri în foi multiple și rame din materiale performante, menite să asigure buna izolare a locuinței. Față de tâmplăria obișnuită, termopanul are o eficiență energetică mai ridicată și permite aerisirea mai facilă a locuinței, prin modurile ușoare de deschidere. Termopanul închide etanș o structură, iar acest lucru se vede, de asemenea, în costurile facturilor. Tâmplăriile cu sticlă permit schimbul de aer cu exteriorul chiar și dacă sunt închise complet, pentru că ramele din lemn nu au aceeași densitate ca tâmplăriile moderne și nici închiderea nu se realizează la fel de eficient.

Costurile facturilor ar trebui să fie principala grijă a beneficiarilor, atunci când aleg sistemele potrivite. Acestea pot reduce, semnificativ, costurile fiindcă funcționează ca un medicament care luptă pentru tratarea unor afecțiuni. Atunci când problemele sunt tratate, eficiența crește, casa zâmbește, iar proprietarilor nu le rămâne altceva de făcut decât să se bucure de confort.

Sursa foto: unsplash.com/photos/Fd9tUmRBJzk