Bucuresti

"Reduce Reuse Recycle" finalizarea proiectului

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 4 ani si 10 luni
Vizualizari
468

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

50 de tineri din 6 ţări europene împreună cu 8 lideri decizionali s-au implicat activ în formularea unei politici de tineret cu privire la importanța implicării tinerilor în procesul de reducere, reutilizare și reciclare a deșeurilor în proiectul “Reduce, Reuse, Recycle”
Asociația Young Europe Society anunţă încheierea proiectului “Reduce, Reuse, Recycle” finanţat prin programul Comisiei Europene, Erasmus+. Proiectul a avut ca scop facilitarea unui dialog structurat între 50 de tineri din 6 țări europene şi 8 lideri decizionali pentru a formula o politică de tineret ce a vizat conștientizarea tinerilor asupra importanței procesului de reducere, reutilizare și reciclare a deșeurilor.
Young Europe Society a implementat în în perioada august 2015- aprilie 2016 proiectul “Reduce, Reuse, Recyle” împreună cu organizaţii din 6 ţări membre ale Uniunii Europene. Prin intermediul acestui proiect, reprezentanţii organzaţiilor non-profit au avut ca obiectiv organizarea unei întâlniri transnaționale de tineret ce s-a desfăşurat în perioada 9-18 octombrie 2015 în localitatea Homorod, județul Harghita, România reunind 50 de participanţi şi 8 lideri decizionali. Într-un context de învăţare non-formal, participanţii au fost încurajaţi să se implice activ alături de liderii decizionali în promovarea unui comportament ecologic printr-o reprezentație EcoBatucada în comunitatea locală din Miercurea Ciuc, au creat şi organizat o expoziţie de artă de mediu cu materiale naturale şi au experimentat metode de simulație participativă pentru a dezbate și formula o rezoluție de politică de tineret în domeniul protejării mediului.
Acest proiect a vizat creșterea vizibilității politicii de mediu a Uniunii Europene în domeniul deșeurilor prin familiarizarea participanților cu cele trei concepte folosite în strategia de colectare și distrugere a deșeurilor: reducere, reciclare și refolosire. La această întâlnire au fost invitaţi 8 lideri decizionali în domeniul de tineret, lucrători de tineret, reprezentanți ai Prefecturii Harghita, precum şi doi experți ce au contribuit la realizarea unui studiu academic ce a vizat importanța implicării tinerilor în dezvoltarea politicilor de tineret.
Metodele de educaţie non-formală aplicate în cadrul mobilităţii au fost de tip activ participative: jocul de rol, Artă de mediu, EcoBatucada, învăţare prin a face (metoda experimentală), sesiuni de reflectare, învăţare individuală, participare activă în cadrul unui grup, prezentări publice.

Asociatia Young Europe Society (Y.E.S.) este o organizație nonguvernamentală, non-profit, care are ca principal obiectiv dezvoltarea tinerilor prin încurajarea acestora în a deveni cetățeni activi. Y.E.S. promovează și susține dezvoltarea solidarității și toleranței în vederea realizării coeziunii sociale europene, dezvoltarea înțelegerii mutuale între tineri din țări diferite, dezvoltarea artistică și a libertății de expresie, precum și promovarea cooperării la nivel european.