Bucuresti

Reguli de colaborare cu un fotograf – la ce sa te astepti

Reguli de colaborare cu un fotograf – la ce sa te astepti

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 3 ani si 10 luni
Vizualizari
506

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Privind din perspectiva unui doritor de album cu aspect profesional, colaborarea cu un fotograf este una dintre cele mai la indemana optiuni. In fond, ce poate fi atat de greu? Solicitarea unor servicii de acest fel implica, de fapt, cu mult mai multe aspecte decat poate parea la bun inceput. Privind din perspectiva unui fotograf, orice fotografie odata realizata inseamna munca, simt artistic, dedicare si pasiune. Ori cu cat volumul de munca este mai mare, cu atat nivelul acestuia de creativitate este tot mai solicitat.

Cum trebuie sa colaborezi cu un fotograf nu este pana la urma un plan strict, rigid ce se poate urma. Insa, pentru a intelege pe deplin ce munca titanica implica acest segment de activitate, descopera ce forma de abordare este una de asteptat.

  • Stabileste obiectivul, scopul si modul de desfasurare a sedintei foto

Pentru fiecare categorie de interes exista poate un alt tip de fotograf pe care sa te bazezi. Un fotograf specializat pe evenimente de tipul nuntilor, spre exemplu, va sti toate monetele cheie ale nuntii cursul evenimentului. In plus, prin experienta sa castiga puncte de focus in realizarea cadrelor, tot mai diverse si mai creative.

Un fotograf care nu este pregatit pentru o anumita sesiune foto are si riscul de a fi bulversat, gasind cu greu concentrarea necesara. Asadar, un prim pas este alegerea unuia care sa se priceapă pe un anume segment: prezentare de produse, creare de albume, fotograf pentru evenimente etc.

  • Munca de cercetare

Pentru fiecare fotograf in parte, o noua misiune insemna si o noua abordare. Insa pentru a fi convins de profesionalismul lui, de a-I da frau liber creativitatii, istoricul lui va cantari foarte mult. Este de preferat ca cei interesati inainte sa aleaga un fotograf sa ii cerceteze portofoliul de lucrari. Practic, acesta este pana la urma eticheta sa, cartea de vizita ce nu mai are nevoie de cuvinte si detalii, ci se face remarcata de la sine.

  • Fotograf local sau din apropiere

Este poate si o maniera practica de a te rezuma la cautari locale. O colaborare la distanta este cu atat mai dificila, cu cat si timpul se impun altfel. Daca ai nevoie de ajutor in a gasi pe cei mai buni dintre cei mai buni, cauta in functie de locatie; fotograf Cluj sau pentru orasul vizat.

O maniera de selectie poate include si recomandarile. Pana la urma, acolo unde este un cerc restrans de cautari, filtrul recomandarilor este modul cel mai usor de aplicat. Aici se poate include chiar si intrevederea cu cel in cauza, cel care va inspira pur si simplu o stare de bine si asadar va ajuta sa va convingeti de alegerea facuta. Crezi sau nu, se pare ca si factorul psihologic conteaza – cum altfel se poate desfasura o sedinta foto daca cel din fata ta nu este cel care te si inspira?

  • Semnare de contract

Odata gasit omul potrivit pentru cadrul potrivit, mai ramane sa se stabileasca si ceea ce tine de disponibilitate si detalii de desfasurare ale colaborarii. Este de preferat pentru ambele parti sa isi doreasca semnarea unui contract, acolo unde se vor putea include toate datele de colaborare.

Insa colaborarea cu un fotograf nu se incheie dupa ce acesta a realizat un set de fotografii, exista si termeni de abordare recomandati si ulterior. Cu alte cuvinte, dupa un eveniment sau o sedinta foto cu un fotograf, asteptarea sa ia locul.

Nu grabiti actul creativ, nu cereti varianta bruta pentru ca pana la urma asta poate fi considerata o maniera de a jigni munca lui. Lista de “nu” se poate extinde pana la rabdarea de a astepta, de a nu presa fotograful cu primirea de material. Sunt multi cei care lucreaza in echipa, multi care se bazeaza pe asistenti si totusi, un rezultat exceptional inseamna si prelucrarea fotografiilor.

Atat timp cat se pastreaza o latura umana si un echilibru in toate, colaborarea nu poate fi decat una multumitoare. Desigur ca si publicul trebuie educat in a intelege cum se desfasoara munca de fotografiere. Bineinteles ca fotograful isi doreste sa ofere un material fotografic care sa ii aducA laude si recomandari. Insa vorba aceea cu “graba strica treaba” este fix edificatoare pentru a nu introduce nerabdarea in ecuatie.

Autor

  • E-Advertising
  • 0Partener de afaceri

  • Cu peste 4 ani de experienta in dezvoltarea de strategii eficiente de SEO, echipa noastra este capabila sa ofere rezultate exceptionale intr-o perioada scurta de timp. Pe langa serviciul principal pe care se axeaza, cel de optimizare pentru motoarele de căutare, E-Advertising ofera o gama larga de servicii asociate marketingului online, respectiv: redactare de advertoriale, webdesign, webhosting, SMS API, SEO Content Writing, promovare in retele de socializare.
  • 0743243306, 0726680333