Bucuresti

„Rigoletto” si „Spargatorul de Nuci” – ultimele doua spectacole ale acestui an transmise in direct la Grand Cinema & More

„Rigoletto” si „Spargatorul de Nuci” – ultimele doua spectacole ale acestui an transmise in direct la Grand Cinema & More

Detalii

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 3 ani si 4 luni
Vizualizari
422

Voteaza & Distribuie

Descriere

Spectacolul de opera“Rigoletto” de Giuseppe Verdi va fi transmis in direct la Grand Cinema & More, sambata, 20 decembrie 2014 la ora 20:30.
Operain 3 acte are la bazaun libret de Francesco Maria Piave, care, la randul sau a fost adaptat dupa piesa Le roi s’amuse (Regele se amuza) de Victor Hugo. Celebra arie La Donna è mobile, reprezentativa pentru spectacolul „Rigoletto”, a devenit una dintre cele mai faimoase pasaje de opera din istoria muzicii. Fragmentul a fost interpretat de catre un numar impresionant de tenori de succes, precum Enrico Caruso, Miguel Fleta, Plácido Domingo sau Andrea Bocelli.
Rigoletto este o tragedie despre nedreptate social si inegalitate, care il are drept personaj principal pe bufonul cocosat de la curtea Ducelui de Mantova. Spectacolul intens si plin de pasiune recreeaza stilul de viata nestapanit al nobilimii italiene din secolul al XVI-lea.

Distributia:
Rigoletto - Simon Keenlyside;
Gilda - Erin Morley;
Ducele - Piotr Beczala.

Dirijor - Myung-Whun Chung.


Grand Cinema & More va transmite in direct de la Teatrul Bolshoi unul dintre cele mai reprezentative spectacole de balet din lume, „Spargatorul de nuci”. Reprezentatia de balet va putea fi urmarita duminica, 21 decembrie, incepand cu ora 16:45 la Grand Cinema & More, inclusiv la Grand VIP Studios.
„Spargatorul de Nuci” este un spectacol pentru intreaga familie, cu un libret adaptat de la basmul „Spargatorul de Nuci si Regele Soarece” de E.T.A. Hoffmann si pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski. Dupa o istorie de peste 120 de ani, aceasta a devenit una dintre lucrarile de referinta din domeniul baletului, sinonima cu celebrarea sarbatorilor de iarna.
Spectacolul este un basm modern despre iubirea ideala, ce exploreaza temele puterii si raului. „Spargatorul de Nuci” spune povestea micutei Marie, care primeste drept dar de Craciun un spargator de nuci din lemn. Dupa ce, la miezul noptii, toate jucariile prind viata, spargatorul de nuci se transforma intr-un print si porneste alaturi de Marie intr-o aventura pe taramul bradului de Craciun.
Coregrafie - Yuri Grigorovich,
Scenogragie, costume - Simon Virsaladze,
Dirijor - Pavel Klinichev.

Mai multe detalii despre stagiunea culturala de la Grand Cinema & More pot fi gasite pe www.grandentertainment.ro.