Bucuresti

Ro-IFF 2015 prezinta: Sectiunea RockZone (Club 27)

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 7 luni
Vizualizari
337

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ro-IFF 2015 prezinta: Secţiunea RockZone (Club 27)
Bucureşti, 13 august 2015 – În perioada 19-30 august, în Amfiteatru-La Pescărie, în Vama Veche, are loc prima etapă a celei de-a unsprezecea ediţii Romania International Film Festival (Ro-IFF) -eveniment cinematografic anual, ce prezintă cinefililor români filme care nu sunt distribuite în circuitul multiplexurilor. A doua etapă a Festivalului se va desfășura între 19-25 octombrie, la Cinema Union din Bucureşti.

Printre noutățile incluse în agenda Ro-IFF 2015 se numără și o serie de prezentări speciale, dedicate unor vedete rock emblematice pentru istoria muzicală și care au în comun un destin trist: toate au decedat la vârsta de 27 de ani, motiv pentru care presa de specialitate le-a inclus în așa-numitul “Club 27”. Astfel, timp de şapte zile (19-24 august), înaintea proiecţiilor de film, Festivalul va găzdui, în parteneriat cu RockZone.ro, prezentări de câte 30 de minute despre Kurt Cobain, Amy Whinehouse, Janice Joplin, Jimi Hendrix şi Jim Morrison. Imagini, muzică şi o prezenţă inedită alături de spectatori: Liviu Zamora.

Kurt Cobain(February 20, 1967 – April 5, 1994
“Am o zeiţă de soţie, care emană ambiţie şi empatie, şi o fetiţă care îmi aminteşte cum eram eu: plin de dragoste şi veselie, îmbrăţişând fiecare persoană pe care o întâlneşte deoarece crede că toţi sunt buni şi nimeni nu i-ar face rău. Şi asta mă sperie în aşa hal încât mă paralizează. Nu suport gândul că Frances ar putea deveni o fiinţă mizerabilă, autodistructivă, un rocker al morţii, aşa cum sunt eu.”
……………………………………………………………………………………………
“Courtney, te rog să continui, pentru Frances. Pentru viaţa ei, care va fi mult mai fericită fără mine.”

„VĂ IUBESC, VĂ IUBESC!“

(extras din biletul de adio lăsat de Kurt Cobain)

A murit la 27 de ani...


Jim Morrison (December 8, 1943 – July 3, 1971)
Oficial, Jim Morrison a murit la vârsta de 27 de ani, în dimineaţa zilei de 3 iulie 1971, în baia apartamentului său din Paris, unde locuia împreună cu prietena sa, Pamela Courson. Managerul trupei The Doors, Bill Siddons, a venit acolo cu avionul, din Los Angeles, dar nu a reușit să-i vadă corpul neînsuflețit. De ce? Singurele persoane care se pare că l-au văzut au fost personalul medical pentru intervenții de urgență şi Dr. Max Vassile, care a decedat între timp. Acesta nu a dat niciodată niciun interviu. Singura lui declaraţie a fost că Morrison ar fi murit din cauze naturale, mai precis din cauza unei insuficiențe cardiace, motiv pentru care nu i s-a făcut autopsie.
A murit la 27 de ani …


Jimi Hendrix (November 27, 1942 – September 18, 1970)
Orele de dinaintea morţii sale sunt subiectul unor teorii conspirative, mai ales din cauza declaraţiilor confuze ale partenerei sale din acea perioadă, Monika Dannemann.
Era cel mai bine plătit artist din lume la vremea aceea, a ţinut capul de afiş la Festivalul Woodstock în 1969 şi la Isle of Wight în 1970. A murit prin asfixiere cu barbiturice, pe 18 septembrie 1970, la vârsta de 27 de ani.


Janis Joplin (January 19, 1943 – October 4, 1970)
Această voce – înaltă, aspră, explozivă, puternică – rămâne printre cele mai deosebite și vibrante din istoria muzicii pop. Unii spuneau că nici vocea, nici corpul nu îi vor rezista dacă va continua să pună atâta presiune asupra lor, pe scenă și nu numai. Răspunsul ei a fost acesta: “Poate nu voi rezista la fel de mult ca alţi artişti, dar cred că poţi distruge azi temerile pentru mâine”.
A murit la 27 de ani…

Amy Winehouse (14 September 1983 – 23 July 2011)
Bodyguardul ei a declarat că a văzut-o cu 3 zile înainte de deces şi părea drogată. În următoarele zile părea că băuse. În ziua în care a murit, la ora 2 dimineața, “râdea, asculta muzică şi se uita la televizor”. La ora 10 AM a văzut-o culcată şi a încercat, fără succes, s-o trezească. Nu i s-a părut ciudat pentru că, atunci când Amy pierdea nopţile, se trezea de obicei târziu. Puţin după ora 3 după-amiaza a observat că era în aceeaşi poziţie, nu respira şi nu avea puls.
A murit la 27 de ani…Ca despre oricare „voce” de radio, și despre Liviu se știu destul de puține. În 1990 a început colaborarea cu Radio România, unde a realizat şi prezentat emisiuni muzicale notabile, lucrând alături de Florian Lungu, Florian Pittiş, Titus Andrei și Paul Grigoriu. A făcut parte dintre fondatorii primului post de radio independent din România, UniPlus Radio, unde a realizat şi prezentat emisiuni muzicale de mare succes. A lucrat în presa scrisă, organizând şi scriind în primele ziare muzicale ale anilor 90, printre care Metronom, Rocker, VoxPopRock.

După peste 25 de ani de activitate ca prezentator radio și peste 40 de ani de când ascultă muzică, Liviu Zamora iși propune să realizeze anual, în cadrul Ro-IFF, mici programe care vor aduce în faţa publicului imagini şi poveşti inedite despre personajele pe care le va alege.

Romania International Film Festival este singurul festival care promovează cineaşti est-europeni din zona Mării Negre (în special prin competiţia CineBlackSea) şi, de asemenea, unicul din România cu o secţiune competiţională rezervată femeilor-regizor (Woman in Cinema). Ro-IFF se alătură tuturor celor care şi-au unit vocile şi acţiunile în vederea ajutorării regizorului ucrainean Oleg Sentsov, reţinut de către Securitatea din Rusia (FSB) în mai 2014.

Cei care fac posibilă această ediţie a Ro-IFF sunt Centrul Naţional al Cinematografiei şi Arhiva Naţională de Filme – Cinemateca Română (parteneri instituţionali). Alţi parteneri şi sponsori: Zizin, Kfea.ro, Cramele Basilescu, DHL – partener logistic. Festivalul Ro-IFF este recomandat de Prima TV şi Kiss FM. Partener media online: RockZone.ro. Parteneri online: AaRC.ro, Concerte Azi.ro, CineFan.ro, PRwave, iconcert, Radio Lynx, Metropotam, vinşieu, Feeder.ro


Credit foto: Amy Winehouse - copyright Rama/ Wikimedia Commons.
Pentru toti ceilalti: Wikimedia Commons