Bucuresti

Robotică învăţată prin joacă, gratuit, de Ziua Copilului

Detalii stire

Categorie
Stiri eveniment
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
114

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cursuri de robotică gratuite pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani sunt oferite de Băneasa Shopping City, cu ocazia Zilei Copilului. Evenimentul va avea loc de-a lungul a două weekend-uri, în perioadele 31 mai – 2 iunie şi 7 iunie – 9 iunie. Totul se va desfăşura în fața magazinului H&M, aflat la etajul 1, în incinta centrului comercial, în intervalele orare 11:00 – 13:30 și 15:00 -17:30.

Experţii de la Nerdvana îi vor învăţa pe cei mici să construiască roboţi în cadrul unor ateliere la care vor putea participa, însă doar după ce sunt înscriși de părinți pe https://www.baneasa.ro/roboti.html, prin completarea unui formular. Atenție, locurile sunt limitate: sunt patru workshop-uri pe zi, de câte o oră, iar la fiecare workshop pot participa 20 de copii, care vor lucra în perechi.

Copiii care vor participa la workshop-uri vor construi roboţi din piese Lego, instruiţi de profesorii de la Nerdvana, dar surpriza cea mai mare este că acestor roboţi li se va “da viaţă”. Programatorii au pregătit kit-uri pe care le vor folosi pentru a face roboţii să se mişte și să execute diverse comenzi. Iar participanţii vor pleca de aici cu o amintire: fiecare elev îşi va putea face fotografii alături de mascota evenimentului.
La final se va organiza o tragere la sorţi, în urma căreia 25 de câştigătorii vor primi un kit de construit roboți, cadoudin partea Băneasa Shopping City.

Iar surprizele nu se opresc aici: într-una dintre zonele de la eveniment, elevii şcolii de robotică Nerdvana îşi vor expune creaţiile cu care au câştigat premii la concursuri naţionale şi internaţionale.

Micii elevi vor fi supravegheați atât de profesori, cât și de personal calificat, pe toată durata cursului. Astfel că adulții se vor putea bucura de o oră de shopping în cele mai exclusiviste magazine din țară, în incinta centrului comercial.