Bucuresti

Rolul grupului în viaţa copilului – ce spun specialiştii PsihArt?

Rolul grupului în viaţa copilului – ce spun specialiştii PsihArt?

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 ani si 4 luni
Apartine de
Centrul PsihArt
Vizualizari
407

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Orice copil are nevoie să se dezvolte într-un mediu corespunzător pentru a-şi forma deprinderi sănătoase, pentru a se crește armonios. Atunci când aceştia reuşesc să se integreze într-un grup, se măresc şi şansele de a deveni mai sociabil, de a dori să se implice mai mult în diverse activităţi. Este o modalitate prin care cei mici reuşesc să interacţioneze cu ceilalţi copii de vârsta lor, aspect ce are nu doar o valenţă socială, dar mai ales una psihologică. Numai atunci când copiii intră în contact cu alte grupuri de copii, aceștia vor reuşi să se dezvolte şi să se maturizeze aşa cum se cuvine. De asemenea, făcând parte dintr-un cerc de copii exemplu, aceştia îi vor imprima diverse trăsături şi calităţi, reuşind în acelaşi timp să construiască legături strânse.

Specialiştii Centrului Psiholog PsihArt din Bucureşti ies în întâmpinarea celor care au copii cu o serie de sfaturi pe care le pot avea în vedere dacă îşi doresc să le ofere acestora o dezvoltare armonioasă. Centrul PsihArt organizează astfel un program ce constă în workshop-uri cu obiectivul dezvoltării personale a copiilor, denumit „PsihoArmonie de dezvoltare a personalității copiilor”. Prin intermediul acestui program se propune inițierea personalității copilului care va conștientiza propriile trăiri și va învăța cum să le exprime și să le gestioneze într-o manieră sănătoasă.

De asemenea, în situaţia în care părinţii se confruntă cu diverse probleme legate de comunicare cu micuții, este recomandată solicitarea unui ajutor profesional, un psiholog copii Bucuresti cu adevărat eficient fiind disponibil în cadrul centrului menţionat.

Din ce grupuri face parte copilul? Cum îi influenţează acestea creşterea?

După cum este de aşteptat, numărul grupurilor din care un copil ar trebui să facă parte nu este doar unul. În primul rând, cel al familiei este un grup din care va face inevitabil parte. Desigur, este important ca părinţii săi să se implice cu adevărat în creşterea sa şi a fraţilor săi, dacă este cazul de mai mulți copii, pentru a putea vorbi despre un grup.

Cu alte cuvinte, acesta este cel mai important când vine vorba despre o creştere sănătoasă. Este modul în care copiilor le sunt imprimate trăsăturile, prin care aceştia moştenesc idealuri, ritualuri, valori, credinţe. În general, după acestea cei mici îşi imaginează un viitor, fiind caracteristicile cu care se pun în raport.

Părinţii, dar şi întreaga familie sunt cele care îl recunosc pe copil ca fiind membru integrant, care investesc în el, îi oferă un loc în care să crească, dar mai ales îi oferă educaţia şi creşterea necesară pentru a deveni un om matur şi stabil. Desigur, în schimb, unii părinţi aşteaptă ca atunci când va creşte, acesta să îndeplinească anumite idealuri.

Este important ca mediul familial să fie unul liniştit, pentru că atunci când există conflicte, toate acestea au legătură cu dezvoltarea copilului, ce se va construi într-o direcţie nepotrivită.

Un alt grup din care va face parte copilul este cel din parc. Atunci când acesta creşte printre alţi copii, se va deschide altfel către societate, dar mai ales va reuşi să treacă peste relaţia pe care o are numai cu propria mamă. De multe ori părinţii pornesc în căutarea uni psiholog pentru copii din cauză că cei mici refuză să îşi facă prieteni, să socializeze, lucrurile esenţiale pentru o creştere armonioasă.

Atunci când se joacă în parc, acesta va trece prin noi experienţe, uneori poate chiar se va raporta la ceilalţi şi va încerca să se apropie de aceştia.

Grupul de la grădiniţă este cel in care inevitabil orice copil trebuie să se integreze şi apoi cel de la şcoală. Numai astfel, copii se vor putea adapta corespunzător, vor putea fi în rând cu ceilalţi. Interacţionând cu alţi copii, cei mici îşi vor dezvolta capacitatea de a iniţia contacte, de a accepta diferenţe, de a dărui, de a creşte toleranţa la frustrări. Toate regulile şi limitele ce determină funcţionarea unui grup instituţional devin treptat repere pentru copii, atât de necesare pentru o creştere adecvată.

https://www.psihart.ro/contact/

Autor

  • E-Advertising
  • 0Partener de afaceri

  • Cu peste 4 ani de experienta in dezvoltarea de strategii eficiente de SEO, echipa noastra este capabila sa ofere rezultate exceptionale intr-o perioada scurta de timp. Pe langa serviciul principal pe care se axeaza, cel de optimizare pentru motoarele de căutare, E-Advertising ofera o gama larga de servicii asociate marketingului online, respectiv: redactare de advertoriale, webdesign, webhosting, SMS API, SEO Content Writing, promovare in retele de socializare.
  • 0732941354