Bucuresti

Romanul Omoară-mă, de Ana Maria Sandu, tradus în limba maghiară

Romanul Omoară-mă, de Ana Maria Sandu, tradus în limba maghiară

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 7 luni
Vizualizari
376

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Romanul Omoară-mă, de Ana Maria Sandu, tradus în limba maghiară

Romanul Omoară-mă, de Ana Maria Sandu, va fi publicat în limba maghiară, la Vince Kiadό Kft., în traducerea Gabriellei Koszta.

Aceasta este cea de-a doua traducere a romanului, apărut în 2010 în colecţia „Ego. Proză” a Editurii Polirom, şi în ediţie digitală, după cea în limba italiană, la Editura Aisara, traducere semnată de Ileana M. Pop.

Omoară-mă este o poveste sofisticată despre puterea perversă a naraţiunii şi despre modul în care ficţiunea poate deveni mai „reală” decît realitatea, alterînd-o pînă la epuizare.

Ana Maria Sandu(n. 1974) a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti şi cursurile de masterat în literatură română contemporană ale aceleiaşi facultăţi. A debutat în 2003 cu volumulDin amintirile unui Chelbasan(Paralela 45), tradusă în limba franceză în 2010 cu titlulL’écorchure. Au urmat romaneleFata din casa vagon(Polirom, 2006), Omoară-mă!(Polirom, 2010) şi Aleargă (Polirom, 2013). A fost invitată la numeroase tîrguri internaţionale de carte şi a avut lecturi publice la Budapesta, Viena, Paris, Berlin, Leipzig, New York. A mai publicat texte în antologiileCartea cu Bunici,Bookătăria de texte & imagini,Iubire13,Prima dată,Nouvelles de Roumanie,Rumänien heute. Este redactor la revistaDilema veche.