Bucuresti

Romanul Amortire, de Florin Lazarescu, va aparea in China

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 10 luni
Vizualizari
474

Voteaza & Distribuie

Descriere

Drepturile de autor pentru Amortire (Polirom, 2013), cel mai recent roman semnat de Florin Lazarescu, au fost cumparate de una dintre cele mai importante edituri din China, People's Literature Publishing House Co., Ltd. (Beijing), specializata in publicarea de carti de literatura (clasica, contemporana, autohtona, straina etc.). Editura a fost infiintata in anul 1951 si numara in prezent peste 10.000 de titluri publicate (dintre care 700 in ultimii ani). Este pentru prima data cind aceasta publica un autor roman.

Editia chineza a romanului va aparea in decembrie 2014, in colectia „21st Century Best Foreign Novel of the Year Award”, alaturi de titluri semnate de autori importanti din intreaga lume: Kenzaburo Oe (Japonia, Premiul Nobel pentru Literatura 1994, tradus si in limba romana la Polirom), J.M.G. Le Clezio (Franta, Premiul Nobel pentru Literatura 2008, tradus si in limba romana la Polirom), Julian Barnes (UK), Mihail Siskin (Rusia), Jeanette Winterson (UK), Jan Koneffke (Germania), Annie Proulx (SUA), Tomas Eloy Martinez (Argentina) etc.

Un roman despre frica de moarte, despre visuri si iluzii, despre memorie si uitare si care urmareste destinul a doua personaje din Rominia contemporana, Amortire a aparut in colectia „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom, si in editie digitala, si s-a aflat in topul celor mai bine vindute carti ale editurii la Salonul International de Carte Bookfest 2013.

De curind, editura austriaca Wieser a publicat editia a II-a a romanului Trimisul nostru special, al aceluiasi autor, traducere in limba germana de Aranca Munteanu. Trimisul nostru special a aparut la Polirom in doua editii (2005, 2014) si mai este tradus in franceza, spaniola, italiana, slovena, maghiara si croata.

Florin Lazarescu (n. 1974), prozator si scenarist iesean. Absolvent al Facultatii de Litere, Universitatea „Al.I. Cuza”, Iasi (1998). A mai publicat la Polirom romanul Ce se stie despre ursul panda (2003) si volumul de povestiri Lampa cu caciula (2009). Coautor, impreuna cu Lucian Dan Teodorovici si Dan Lungu, al volumului de povestiri Pas question de Dracula... (Editions Non Lieu, Paris, 2007). (Co)scenarist pentru Lampa cu caciula (2006, regia Radu Jude, cistigator la numeroase festivaluri internationale de film pentru cel mai bun scurtmetraj, printre care Sundance, SUA), O umbra de nor… (regia Radu Jude, in premiera la Cannes, 2013), Aferim! (in productie, regia Radu Jude), serialul TV Animat Planet Show, difuzat timp de opt sezoane pe Antena 1.

Foto autor: Mircea Struteanu