Bucuresti

Rujul - element fundamental al machiajului

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 1 luna si 5 zile
Vizualizari
83

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Rujul este unul dintre cele mai populare produse cosmetice din lume. În fiecare an, sunt produse sute de mii de tone de ruj pe întregul Pământ. Culoarea și textura sunt cele mai importante caracteristici la alegerea unui ruj. Un alt aspect important este compoziția. Conform statisticilor, o femeie „mănâncă” aproximativ 4,5 kilograme de ruj pe parcursul întregii vieți. Iată de ce, ingredientele trebuie să fie cât mai naturale posibil. Un ruj bun ar trebui să conțină ingrediente precum carnauba, ceară de albine, ulei de migdale, unt de shea și cacao. Compozițiile artificiale sunt foarte ușor de depistat. De regulă, dacă buzele se usucă și încep să crape în exces, produsul nu este unul potrivit.

Rujul https://makeup.ro/categorys/23444/ roșu este considerat un clasic etern. Totuși, societatea contemporană este adeptă a texturilor hidratante, incolore sau strălucitoare, cu efect de mărire a buzelor. Aceste produse cosmetice au devenit bestseller în ultima perioadă.

Faptul că un ruj aprins la culoare, cu texturi mate și intense poate distruge propriul pigment al buzelor este un mit. Totuși, utilizarea frecventă și prelungită a unui astfel de ruj poate schimba nuanța naturală - circulația sângelui în țesut este tulburată, ceea ce duce la crearea nuanței palide a buzelor. Rujul este considerat organic dacă are la bază cel puțin 85% ingrediente naturale. Perioada de valabilitate este de aproximativ 1,5 - 2 ani înainte de utilizare și nu mai mult de 5-6 luni după deschiderea ambalajului.

Acum, rujul este unul dintre cele mai populare produse de înfrumusețare: conform statisticilor, 81% dintre femei de pe întreg Globul folosesc zilnic acest produs cosmetic decorativ. Pentru comparație, 64% folosesc fonduri de ten și pulberi, iar aproximativ 54% folosesc fard de obraz. Rujul și-a căpătat popularitatea odată cu dezvoltarea cinematografiei. Grație look-urilor inedite ale actrițelor, majoritatea femeilor obișnuiau să aplice ruj pe buze, de fiecare dată când ieșeau din casă.

Cum să păstrezi culoarea rujului pe buze: 3 trucuri

1. Conturul ideal al buzelor nu poate fi obținut doar prin aplicarea rujului. Mulți make-up artiști conturează inițial buzele cu un creion. Pentru un efect mai îndelungat al pigmentului de culoare, este recomandată tapotarea creionului pe întreaga suprafață a buzelor, iar mai apoi aplicarea rujului.

2. Pentru ca rujul să se mențină intact întreaga zi, aplicați pudra ca ultim pas al machiajului pentru buze. Tapetați cu un șervețel, apoi aplicați un pic de pulbere.

3. În afară de utilizarea unui balsam hidratant pentru buze și hidratare potrivită, este recomandată utilizarea măștilor pentru buze, cremelor. De asemenea, sunt binevenite exfolieri ușoare, care ajută la îndepărtarea pielii moarte, fără a irita sau provoca daune. Cremele hidratante și alte produse de îngrijire trebuie folosite și pe zona din jurul buzelor.