Bucuresti

Salata de kale cu ton

Salata de kale cu ton

Detalii

Categorie
Retete culinare
Modificat
acum 4 ani si 7 luni
Vizualizari
2414

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nu stiu daca vi s-a intamplat vreodata sa fiti entuziasmati cand vine vorba de pregatirea unei mese. Mie mi se intampla frecvent. Niciodata nu imi fac o lista cand merg la cumparaturi, in piete in special, pentru ca, stiti cum e vorba din batrani “Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ”, este mai mereu aplicata. Asa s-a intamplat si zilele trecute cand am mers la piata cu gandul de a face o banala salata de ton cu spanac si ceva legume care ma mai inspirau la fata locului. Am cumparat eu spanacul si legumele care m-au inspirat, si cand sa ies, ce sa-mi vada ochii? O minunatie de capatana de varza kale. Am cautat destul de mult prin Timisoara si nu am gasit nici in piete nici in supermarket-uri. Pe aceasta am gasit-o in piata Badea Cartan. O singura doamna avea, si mi-a facut saptamana mai frumoasa. Bineinteles ca am facut cu totul alte cumparaturi ulterior, pentru ca nu se mai potrivea ce am cumparat cu ce mi se asternuse in minte pentru o noua salata minune.

Ar trebui poate sa va spun cate ceva despre aceasta leguma, sa intelegeti bucuria mea:
Varza kale are niste proprietati incredibile si este considerata superalimentul momentului. Plina de antioxidanti, minerale si vitamine, aceasta varza scade considerabil riscul de cancer ovarian si cancer la san si diminueaza riscul de artrita. Este mai bogata in vitamina C decat portocala, are mai multa vitamina A decat orice leguma verde si are mai mult calciu decat laptele, este bogata in acizi graci din categoria Omega 3 care sunt esentiali pentru sanatatea creierului, iar daca peste toate astea mai adaugam si gustul senzational, probabil ca intelegeti entuziasmul meu.

Ingrediente (pentru 4 portii):

  • 8 frunze de kale
  • 2 conserve de ton in suc propriu sau apa
  • un zucchini (dovlecel) mic
  • un ardei kappia
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 fire ceapa verde
  • 4 ridichi
  • o lingura ulei de masline
  • o lingurita de sare
Pentru dressing:

  • zeama de la o lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • o lingurita mustar de Dijon
  • 3 fire de patrunjel
  • 5-6 frunze de menta proaspata
  • sare si piper dupa gust
Mod de preparare

Spalam frunzele de kale si le taiem dupa forma dorita. Eu am taiat frunza pe jumatate si apoi am taiat franjuri. Am pus-o intr-un bol, am adaugat lingurita de sare si uleiul de masline si am amestecat cu mana putin pentru a se inmuia. Este destul de tare altfel, dar in functie de preferinte, o puteti lasa si asa. Spalam si taiem restul legumelor dupa forma dorita, le punem peste kale, agaugam tonul si amestecam.

Pentru dressing punem toate ingredientele in blender si mixam pana devine o pasta omogena.

Punem dressingul peste salata, amestecam bine si lasam vreo 10-15 minute la frigider. Savuram :)

Bineinteles ca sunt foarte multe combinatii in care mai putem folosi acest aliment minune si bineinteles ca nu va fi singura data cand vom posta o reteta cu kale, asa ca fiti pe faza :)

Articol realizat de Razvana Popa