Bucuresti

Salata de Quinoa

Detalii

Categorie
Retete culinare
Modificat
acum 3 ani si 2 luni
Vizualizari
706

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ce este quinoa?

Quinoa este o planta care face parte din familia cerealelor. Boabele de quinoa sunt niste sfere mici, galbene si turtite, avand un diametru de la aproximativ 1,5 pana la 2 mm.
Quinoa era un aliment de baza al vechilor incasi, care o numeau “cereala-mama”.
In boabele de quinoa se gasesc proteine mai usor de digerat decat cele din carne. In plus, sunt o sursa extraordinara de calciu mai usor de asimilat de organism decat calciul din lapte. Quinoa este incadrata in categoria superalimentelor, alaturi de semintele de in, germeni, mei, lucerna, aloe vera, orz verde, patrunjel, alge marine, stevie, floarea-soarelui, alge salbatice verzi-albastre.
Eu folosesc quinoa in diverse retete precum chiftelute, budinca, lapte. Vom incepe azi, insa, cu o salata de quinoa, ideala pentru vegani sau pentru cei care tin post.

Ingrediente (pentru 2-3 portii):

  • o cana de quinoa alba
  • o bucata branza tofu in saramura (pentru ovo-lacto vegetarieni puteti inlocui cu mozzarella)
  • doua cepe verzi
  • doua rosii
  • ½ castravete Fabio
  • un ardei Kappia
  • un avocado bine copt
Dressing:
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 catei de usturoi
  • o lingurita busuioc uscat
  • sare, piper
Mod de preparare:

Se spala bine quinoa si se pune la fiert in apa cu sare. Se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj (in general 12-15 minute). Se da la o parte de pe foc si se lasa la racit.
Legumele se curata, se spala si se toaca dupa marimea si forma preferata de fiecare in parte. Se amesteca cu quinoa.
Din punctul meu de vedere, un dressing bun face aproape totul la o salata. Eu pun intr-un bol uleiul de masline, sarea si piperul dupa gust, busuiocul uscat si cei doi catei de usturoi dati prin presa. Amestec bine cu o lingura pana cand sarea incepe sa se topeasca, apoi, treptat si amestecand continuu, adaug sucul de lamaie. Compozitia rezultata ar trebui sa aiba o consistenta vascoasa.
Se toarna dressing-ul peste salata si se amesteca bine.

Pofta buna!

Este o reteta foarte usor de facut, rapida si chiar foarte satioasa.
Autorul articolului: Razvana Popa