Bucuresti

Şarpele În IarbĂ

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 2 ani si 1 luna
Apartine de
Teatrul L. S. Bulandra - Sala Toma Caragiu
Vizualizari
392

Voteaza & Distribuie

Descriere

ŞARPELE IŽN IARBĂ
de Alan AYCKBOURN
Regie:
Emil Hostina
Scenografie:
Letitia Barbuica
Data premierei 28 noiembrie 2012
Durata spectacolului: 1h10 fără pauză
Distribuţie:
Annabel Ioana Abur
Miriam Anca Androne
Alice Iulia Lumanare
Costume: Anca Androne
Light designer: Alexandru Darie
Traducere: Bianca Oana
Machiaj: Diana Ionescu
"Totul se petrece in grădina din spatele casei, o casă pe care o putem presupune incărcată de istorie. Fie şi de istoria de scurtă durată, dar crudă, a unei generaţii.
Amintirea unui tată bantuie emoţiile revederii dintre cele două surori, diferite şi atat de asemănătoare in suferinţele lor. Harta simplă şi decis orientată, imaginată de autor pentru scrierea sa, ermetizează locul dezvăluirilor (al prezentului) intre un teren de tenis părăsit şi spatele casei imbătranite, simplificand dar şi amplificand liniile de energie teatrală care acumulează, pe alocuri, incărcături specifice tragediei.
Ajungand la o inţelegere de acest fel de simplitate, incursiunea in acest teritoriu dramatic a devenit o ocazie de trezire a acelor arhetipuri care intreţin subteran teatraliatea modernă sau veche fără deosebire.
Cele trei actriţe işi asumă cu devotament şi cu multă autocruzime, rolurile, deloc uşoare, deloc comode.
Nu poţi să nu te simţi norocos şi privilegiat, asistand la atat de mult talent şi la atat de multă, smerită, nevoie de dăruire."
Emil Hoştină
"Şarpele in iarbă" este o istorie surprinzătoare, un aliaj puternic de emoţie şi cinism, un thriller impur in care işi fac loc şi momentele de un umor fin, un spaţiu in care coexistă fericit elementul psihologic, frustrarea, neamplinirea, slăbiciunea, teroarea dar şi crunta strategie, crima cu sistem, maleficul. Tot ceea ce se intamplă pe scenă e fascinant, seducător, răscolitor.
Răzvana Niţă
Nu poţi să nu te simţi norocos şi privilegiat, asistand la atat de mult talent şi la atat de multă, smerită nevoie de dăruire.
metropotam.ro

Sursa informatii: bulandra.ro