Bucuresti

Sase scurtmetraje internationale se bat pentru trofeul Little Dracula la Dracula Film Festival 2015

Sase scurtmetraje internationale se bat pentru trofeul Little Dracula la Dracula Film Festival 2015

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 7 luni
Vizualizari
330

Voteaza & Distribuie

Descriere

ȘASE SCURTMETRAJE INTERNAȚIONALE SE BAT PENTRU TROFEUL LITTLE DRACULA LA DRACULA FILM FESTIVAL 2015
Orori, demență și zombie în cele șase scurtmetraje străine selectate pentru cea de-a treia ediția a Dracula Film Festival, care va avea loc în perioada 7 – 11 octombrie la Brașov.

În Yayos (R: Roberto San Sebastian, Spania) un nepot își suspectează bunicul veșnic tânăr de lucruri necurate, Thorn (R: Soichi Umezawa, Japonia) este o demență de zile mari, cum numai japonezii pot orchestra, iar Inner World (R. Vivian Papageorgiou, Grecia) este un film despre obscenitatea capitulării în fața presiunilor celorlalți. Zugar Zombie (R: Alexander Quezada, Brazilia), un film cu trestie de zahăr și zombie este, de fapt, este o metaforă despre cum merg lucrurile în America Latină, în Ghost Train (R. Lee Cronin, Irlanda) doi frați își fac confesiuni despre dispariția dubioasă a a unui prieten, iar Maria (R: Guilherme Daniel, Portugalia) este o adolecentă cu nevoi speciale, sângeroase.

Juriul competiției de scurtmetraj internațional este alcătuit din: Marta Anaïs García Hermosilla, artist plastic și selecționer al festivalului Cryptshow (Spania), monteur-ul Eugen Kelemen și criticul de film Sebastian Ceolca.

Din competiția de scurtmetraj românesc fac parte cinci filme - În ataș, Omulan!, Închirirez mansardă, rog seriozitate, Black Friday și Vacanță la țară - care vor fi jurizate de către criticul de film Andrei Șendrea, Ana Nicolau, director general al editurii Nemira, și bloggerul Ovidiu Eftimie.

În așteptarea noului sezon al serialului creat de Davind Lynch, preconizat pentru 2017, sâmbătă, 10 noiembrie, la Cinemateca Patria din Brașov va avea loc Ziua Twin Peaks. În cadrul acestui maraton, începând cu ora 17.00, vor fi difuzate patru dintre cele mai reprezentative episoade: Twin Peaks: Northwest Passage, Twin Peaks: Lonely Soul, Twin Peaks: Arbitrary Law și Beyond Life and Death.

Cea de-a treia ediție a Dracula Film Festival va avea loc între 7 și 11 octombrie, în Brașov, la Teatrul Sică Alexandrescu, Cinena One, Cinemateca Patria și Sala Patria.

Dracula Film Festival este un festival competițional - în cadrul căruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy - și are 3 secțiuni: competiție lungmetraj internațional, competiție scurtmetraj internațional și competiție scurtmetraj românesc (DFF este singurul festival din România de acest gen care are o competiție de scurtmetraj).Competiție scurtmetraj internațional

Yayos (Spania, 16 minute)
Regizor: Roberto San Sebastian
Un adolescent începe să bănuiască ceva extrem de neplăcut despre bunicul lui și anturajul acestuia. Pentru a supraviețui va trebui să ia măsuri radicale.

Thorn (Japonia, 16 minute)
Regizor: Soichi Umezawa
O mamă încearcă să afle ce s-a întâmplat cu fiul ei adolescent. Singura conexiune între cei doi se dovedește a fi un cactus. O demență de zile mari, cum numai japonezii pot orchestra și din scenariu și din vizual.

Sugar Zombie (Brazilia, 16 minute)
Regizor: Alexander Quezada
Politica, zombie și plantația de trestie de zahăr sunt coordonatele. Molima este feroce, umorul este deplasat. Un film pe cât de cinic, pe atât de ilar.

Ghost Train (Irlanda, 16 minute)
Regizor: Lee Cronin
La ani buni de la dispariția unui prieten doi frați mai vizitează o dată parcul de distracții abandonat în care s-a întâmplat incidentul. O decizie care se va dovedi cât se poate de nefastă. Acolo, în casa ororilor, ceva îi așteaptă.

Maria (Portugalia, 23 de minute)
Regizor: Guilherme Daniel
Ajunsă la adolescență, Maria are nevoie de multe de la tatăl ei. Multe victime, pe care bărbatul i le livrează și cu frică, dar și cu regularitate. Însă brusc Maria începe să manifeste semnale alarmante de rebeliune dolescentină.

Inner World (Grecia, 18 minute)
Regia: Vivian Papageorgiou
Noua profesoară dintr-un sătuc izolat are cele mai une intenții. Dar nici elevii ei, nici ceilalți profesori nu o ajută să fie un bun educator. Soluții nu prea există. O metaforă despre obscenitatea capitulării în fața presiunilor celorlalți.

Competiție scurtmetraj românesc

Închiriez mansardă, rog seriozitate (14 minute)
Regia: Sorin Tănase
Comedie neagră despre proprietari și chiriași cu droguri și aspirine, ale tinereții valuri și incidente care pot schimba radical destinul tuturor celor implicați într-un deces cu cauze dubioase. Un tur de forță umoristic pur și simplu spumos.

Black Friday (21 de minute)
Regia: Roxana Stroe
Este o zi care oricare alta în Republica Socialistă România. Doar că unul câte unul și doi câte doi cetățenii încep să cadă secerați prin parcarea din spatele blocului. Cauza este ceva mult mai parșiv decât orice demență răzbunătoare.

Omulan! (15 minute)
Regia: Matei Branea
Omulețul mucalit, pragmatic și aventurier pleacă prin cosmos în căutarea divinității. După o serie de întâlniri cu animale și ecosisteme fantastice, nobila lui expediție se împotmolește în amor și alcool. O animație savuroasă și tupeistă.

Vacanță la țară (22 de minute)
Regia: Andrei Tănase
Lăsați la bunici, doi adolescenți se plictisesc teribil. Cercurile misterioase din lanul de grâu le vor da un motiv de investigație, aventură și oroare. O dramă despre sfârșitul copilăriei.

În ataș (18 minute)
Regia: Mircea Bobîna

Un soldat din Republica Moldova, recent întors din Afganistan, trebuie să-și pună ordine în viață și să-și ajute fostul camarad de arme, internat de autoritățile sovietice într-un ospiciu. Dar realitatea 80-istă a Chișinăului începe să fie foarte elastică.


Dracula Film Festival are loc anual în luna octombrie în Brașov, este organizat de Asociația Culturală Fanzin și prezentat de Viasat History.
Parteneri instituționali: Primăria Municipiului Brașov, Consiliul Județean Brașov, Teatrul Sică Alexandrescu, Cinemateca Patria, Sala Patria
Sponsori: Viasat History, Silva, Coresi Shopping Resort, Optiplaza, Police
Partener culinar: Sergiana Poiana Mărului
Parteneri: Intercom Film, RoImage, Mercenar, KunSTadt.
Parteneri media: Kiss FM, KISS TV, Vice, Zile si Nopți, Cinemap, Cațavencii, @Film, cinemagia.ro, cinefan.ro, cinemarx.ro, cineamator.ro, horrorum.ro, movienews.ro, feeder.ro
Parteneri media locali: Bună Ziua Brașov, Transilvania Expres, bizbrasov.ro, Mix2tv, brasovultau.ro, bzb.ro, mytex.ro, transilvanianews.com