Bucuresti

Savori libaneze

Savori libaneze

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 1 an si 1 saptamana
Apartine de
Concept24
Vizualizari
353

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Mancarea libaneza, combina sofisticarea si subtilitatile bucatariilor europene cu ingredientele exotice din Orientul Mijlociu si Indepartat.

Bucataria Libanului este epitomul dietei mediteraneene. Acesta include o abundenta de amidon, fructe, legume, peste proaspat si fructe de mare. Grasimile animale sunt consumate putin. Carnea de pasare se mananca mai des decat carnea rosie, iar atunci cand se mananca carne rosie este de obicei miel. De asemenea, include cantitati abundente de usturoi si ulei de masline.

Cel mai adesea, alimentele sunt la gratar, fierte sau preparate in ulei de masline. Untul sau smantana sunt rareori folosite altfel decat in cateva deserturi. Legumele sunt adesea consumate crude sau murate, precum si gatite. Bucataria din Liban se concentreaza pe ierburi, condimente si prospetimea ingredientelor. Sortimentul de feluri de mancare si combinatii sunt aproape nelimitate. Mesele sunt pline de arome robuste, pamantesti si, la fel ca majoritatea tarilor mediteraneene, o mare parte din ceea ce mananca libanezul este dictat de anotimpuri.

Cu accent pe beneficiile pentru sanatate ale bucatariei mediteraneene, multi descopera si imbratiseaza mancarea autentica libaneza, fie in restaurante si cafenele, fie comandata online.

Unul dintre aspectele sanatoase si distractive ale bucatariei libaneze este modul sau obiceiurile In care mancarea lor este adesea servita, fiind denumita mezze. Similar cu tapas-urile din Spania si antipasta-ul Italiei, mezze este o serie de feluri de mancare mici asezate in fata oaspetilor creand o serie uimitoare de culori, arome si texturi. Acest stil de a servi mancarea este mai putin un obicei al vietii de familie si se regeseste mai mult in restaurante, cafenele si desigur se poate comanda online. Mezze poate fi la fel de simplu ca legumele murate, hummus si paine, sau poate deveni o intreaga masa constand din fructe de mare marinate la gratar, o varietate de salate gatite si crude si un aranjament bogat de deserturi.

Desi fructele proaspete simple sunt adesea servite spre sfarsitul unei mese libaneze, exista si desert si cafea. Baklava, care este de obicei asociat cu bucataria greaca, este de asemenea un desert popular libanez. Principala diferenta dintre soiul libanez si cel grecesc, este ca baklavaua libaneza contine deseori nuci de fistic si este stropita cu un sirop de apa de trandafir, soiul grecesc contine de obicei nuci si miere.

Cafeaua este o afacere mare In Liban. Este servita pe tot parcursul zilei, acasa si in cafenelele publice. Cafeaua libaneza este puternica, densa si adesea aromata cu cardamom, de asemenea, este de obicei puternic indulcita. Cand oaspetii ajung la domiciliul cuiva, sunt invitati, invariabil, sa stea la o cafea, oricat de scurta este vizita lor.