Bucuresti

Schimbarea lichidului de transmisie

Schimbarea lichidului de transmisie

Detalii

Categorie
Stiri auto - moto
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
928

Voteaza & Distribuie

Descriere

Schimbarea lichidului de transmisie

Lichid de frana, benzina, lichid de servo-directie, benzina, lichidul de parbriz….atatea consumabile pe care trebuie sa le ai in vedere pentru buna functionare a masinii tale. Transmisia in stare optima este esentiala pentru buna functionare a masinii si ea este posibila doar datorita lichidului de transmisie aflat in niveluri optime. Ce tindem sa omitem este ca acest lichid mai trebuie schimbat. Ce-i drept, o data la cativa anis au o data la zeci de mii de kilometri, insa nu trebuie scapat din atentie!

(P) Daca esti interesant sa cumperi distributie Polo, poti accesa oricand un magazin de piese auto online.

Daca masina ta a atins 60000 de km sau au trecut deja 2-3 ani de cand o ai, e timpul sa schimbi lichidul de transmisie.
Daca nu stii cum arata acest lichid, poti afla acum ca lichidul de transmisie este un fluid rosiatic si limpede ce poate deveni negru sau portocaliu cand e folosit.

Exista mai multe tipuri de lichid de transmisie, insa trebuie luat in calcul si schimbarea filtrului atunci cand schimbam lichidul de transmisie. Daca nu stii ce tip de lichid este potrivit pentru masina ta, poti gasi aceasta informatie in cartea masinii. Pe piata exista mai multe marci, insa des utilizate sunt Castrol si Mobil. Cand cumperi lichidul de transmisie poti alege intre un tip sintetic si lichidul conventional. Masinile moderne au motorul facut pentru lichidul de tip sintetic. Pentru masinile mai vechi, alege lichidul conventional deoarece motorul a fost proiectat pentru acest tip de lichid.

Ai probleme cu acceleratia? Cel mai probabil, masina ta pierde lichid de transmisie. Cand pornesti motorul, verifica nivelul lichidului de transmisieL Daca nivelul lichidului e scazut, stii deja ce ai de facut: trebuie sa il schimbi cat mai repede!

Lichidul de transmisie si schimbarea lui are o importanta mai mare decat pare. Daca nu este schimbat la timp, risti defectarea masinii. O data nefunctionala din cauza transmisiei, masina necesita o reparatie indelungata si extrem de costisitoare. Cel mai bine este sa introdui in rutina de ingrijire a masinii personale si verificarea periodica a nivelului lichidului de transmisie.

Este recomandat ca schimbarea lui sa fie realizata de specialist, insa in cazuri extreme, poate fi schimbat chiar de sofer.