Bucuresti

Scoala cu clasele I-VIII Nr. 160 Sfanta Treime

Scoala cu clasele I-VIII Nr. 160 Sfanta Treime

Detalii scoala / liceu / colegiu

Adresa
Bucuresti, Sectorul 6, Strada Ghirlandei, nr. 7
Telefon
0214348912
Categorie
Scoli / Licee / Colegii
Modificat
acum 4 saptamani si 4 zile
Vizualizari
6249

Voteaza & Distribuie

Prezentare scoala / liceu / colegiu

Scoala cu clasele I-VIII Nr. 160 Sfanta Treime Bucuresti

Şcoala cu clasele I-VIII, Nr. 160, Sfanta Treime, se afla in Cartierul Militari al sectorului 6, pe str. Ghrlandei, Nr. 7. Mijloacele de transport care duc in apropierea şcolii sunt autobuzele 178, 336 de langă Complexul Comercial Apusului aflat la capătul acestor linii de transport in comun.
Construită in anul 1969,in această zonă, instituţia a constituit o necesitate datorită extinderii şi modernizării cartierului Militari pe pămanturile fostei comune cu acelaşi nume şi ca urmare a construcţiei mai multor blocuri care imprejmuiesc şcoala.
Aşezămantul şcolii se află pe locul unde cu ani in urmă obişnuiau localnicii comunei să pască animalele din gospodării. Acum locul este inconjurat de blocuri care au şters urmele acestor pajişti.
La 15 septembrie, 1969, au păşit pragul şcolii primii elevi, acesta fiind un eveniment deosebit pentru locuitorii cartierului nou construit şi ducand la descongestionarea numărului mare de elevi de la şcolile invecinate.
Intre anii 1980 şi 1990 şcoala a funcţionat cu clasele I-X in patru schimburi, avand un număr de 1800 de elevi, iar din 1990 pană in 2004 a funcţionat cu clasele I-VIII in trei schimburi.
In prezent datorită scăderii populaţiei şcolare, funcţionăm in două schimburi cu un efectiv de 550 de elevi.
Schimbul I, ciclul primar cu 280 de elevi şi schimbul al II-lea, cel gimnazial cu 370 de elevi.
In ultimii ani şcoala a intrat intr-un real proces de schimbare, sălile de clasă fiind modernizate, fondul de carte fiind imbunătăţit, iar laboratoarele primind material didactic, in vederea desfăşurării in condiţii optime a orelor de fizică, chimie, biologie.
Şcoala a mai fost dotată cu un Laborator AeL (informatica), cu un modern cabinet de psihologie in care psihologul işi desfăşoară activitatea zilnic şi s-a organizat un semiinternat in care elevii sunt supravegheaţi zilnic de un pedagog şcolar.
Semiinternatul este dotat cu mobilier, televizor, calculator, video, jucării, material didactic şi frigider.
De menţionat este faptul că elevii beneficiază de acest semiinternat gratuit in condiţiile in care această formă de organizare la instituţiile particulare se plăteşte.
Deasemeni in şcoală funcţionează un cabinet medical şcolar, elevii noştrii beneficiind permanent de asistenţă medicală.

Filtre scoala / liceu / colegiu

Tip institutie: Institutie de invatamant de stat