Bucuresti

Scoala Nr. 196 Federico Garcia Lorca

Scoala Nr. 196 Federico Garcia Lorca

Detalii scoala / liceu / colegiu

Adresa
Bucuresti, Strada Cozla, nr. 1
Telefon
0213403710
Fax
0213403710
Categorie
Scoli / Licee / Colegii
Modificat
acum 4 saptamani si 6 zile
Vizualizari
3748

Voteaza & Distribuie

Prezentare scoala / liceu / colegiu

Scoala Nr. 196 Federico Garcia Lorca Bucuresti

Autobuze: 335, 330, 253: Barajul Dunarii
Tramvaie: 50, 23, 19: Barajul Dunarii
Troleibuz: 92: Barajul Dunarii; Metrou: Titan.

În şcoala noastră dobândirea cunoştinţelor nu răpeşte timpul liber, ci reprezintă o poartă către adevărata libertate ale cărei chei se află in mainile dascălilor.
Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 196 "Federico García Lorca" s-a înfiinţat în anul 1967, ca o necesitate a şcolarizării copiilor din aceasta parte a cartierului Titan, nou construit în acel timp.
Este prima şcoală din Bucureşti în care s-a introdus studiul limbii spaniole, ca primă limbă modernă, încă din anul 1969. De-a lungul anilor, şcoala a format buni specialişti în hispanistică şi nu numai.
O preocupare deosebita o acorda scoala in formarea laturii artistice a elevilor, incurajand participarea acestora la festivaluri de teatru atat in limba romana cat si in limba spaniola, precum si la concursuri de creatie plastica. De altfel, acesta institutie de invatamant este propunatoarea si organizatoarea urmatoarelor proiecte destinate participarii elevilor din Bucuresti : "El arco iris hispanico", concurs de limba, cultura hispanica si creatie plastica, "Sfintii, prietenii copiilor", concurs interdisciplinar religie si arte plastice, Festivalul de teatru in limba spaniola "Federico Garcia Lorca", concursul de icoane pe sticla si pe lemn "Hristos se naste! Slaviti-L".
Sadirea in sufletele si-n mintile celor mici a unor atitudini si sentimente pozitive, umanitare, de un puternic altruism este unul din obiectivele primordiale ale procesului educativ din scoala, drept pentru care s-au initiat si desfasurat proiecte filantropice pentru copii defavorizati si persoane varstnice fara sprijin ( "Daruind vei dobandi", "Din suflet de copil, pentru suflet de copil")
Standardele impuse şi menţinute la un nivel înalt au făcut ca şcoala să devină şi să rămână unitate reprezentativă pentru învăţământul românesc.
Colaborarea, devenită tradiţională, cu Ambasadele unor ţări de limbă spaniolă (Spania, Cuba, Mexic, Peru, Chile, Venezuela), institutii de cultura (Institutul Cervantes, I.S.E., Universitatile Bucuresti si Spiru Haret, Teatrul de Comedie), fundatii si asociatii (Dinu Patriciu, Media Pedia) precum si cu reprezentanti ai comunitatii locale (Biserica Acoperamantul Maicii Domnului, Primaria Sectorului 3, Sectia 13 Politie), a contribuit substanţial la ştergerea din conştiinţa bucurestenilor a denumirii de "Şcoala de la betoniera", elevii şi părinţii optând pentru înscrierea în Şcoala "Federico García Lorca" chiar dacă nu locuiesc în zona arondată acestei instituţii.

Filtre scoala / liceu / colegiu

Tip institutie: Institutie de invatamant de stat