Bucuresti

Scurt istoric - rent a car

Scurt istoric - rent a car

Detalii

Categorie
Anunturi servicii auto - moto
Modificat
acum 3 luni si 2 saptamani
Vizualizari
781

Voteaza & Distribuie

Descriere

Rent a car - scurt istoric

Serviciul de inchiriere de masini a devenit o latura foarte importanta in industria turismului local sau international. Fie ca merg intr-o vacanta, la un picnic obisnuit sau pentru orice alta intalnire de afaceri, oamenii prefera sa inchirieze autoturisme. Exista o serie de pareri in legatura cu inceputurile serviciilor de inchiriere de masini. Oricum ar fi, dezvoltarea acestor servicii este strans legata de cresterea industriei automobilelor.

Se pare ca primul serviciul de inchiriere de masini a fost oferit de catre un Nebraskan, Joe Saunders. In anul 1916, Joe Saunders si-a imprumutat masina, un Ford model T pentru prima data unui comis-voiajor care a dorit sa-si impresioneze partenera de la prima intalnire. Cunoscutului om de afaceri Joe Saunders nici nu-i trecea prin cap ca acest lucru va fi piatra de inceput pentru o idee de afacere de succes la nivel mondial. Treptat, afacerea sa a inceput sa se dezvolte si el a inceput sa perceapa 10 centi pentru fiecare mila parcursa.

Prima companie de inchirieri auto inceputa de Saunders a cunoscut o crestere exponentiala, iar exemplul sau a fost preluat si de alti oameni de afaceri care au deschis companii de inchirieri auto in America. Desi Saunders a intrat in faliment in timpul colapsului economic dupa Marea Recesiune din America, au fost oameni de afaceri care au rezistat pe piata si au avut profit. Walter Jacobs si John Hertz au fost cei care au continuat cu succes afacerile in domeniul rent-a-car. John Hertz a inregistrat cresteri foarte mari si nu mai putea sustine cerere de servicii de inchirieri auto. Ca urmare, el a intrat in parteneriat cu gigantul auto, General Mills. Apoi, au aparut in America companiile renumite de rent a car: Warren Avis si National Car Rental System (aceasta era formata prin fuziunea a 24 de agentii independente printre care si cea a lui Joe Saunders).

Companiile mari de automobile au inceput sa fie interesate de industria de inchirieri masini inca din 1980. Ford si Chrysler erau principalele masini cerute pentru inchiriere. Chiar si azi sunt multe lanturi de inchirieri controlate de marii producatori de automobile.

Cu timpul au aparut din ce in ce mai multe firme de rent a car. Dupa ce traficul aerian s-a intensificat si cererea de masini inchiriate a crescut. Astfel, au aparut asociatii de calatorie prin intermediul companiilor aeriene - turistii calatoresc cu avionul, ajung la destinatie si inchiriaza o masina temporar pe durata petrecuta in locul respectiv. Toate aceste lucruri au dus la cresterea cererii de masini inchiriate in toata lumea. Multe companii ofera servicii exclusiv la aeroport iar altele ofera servicii si pentru oras.

Azi industria rent-a-car este mai puternica decat oricand, mai ales facilitatilor noi aparute: posibilitatea rezervarilor online si uneltelor de comparare a preturilor. Acum cativa ani in America erau 1.7 milioane de masini de inchiriat si numarul inca era in crestere.

http://www.rentacar-aeroport-bucuresti.ro/