Bucuresti

Scurtmetrajul “L1-L5”, nominalizat la Cannes, in sectiunea Short Film Corner

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 11 luni
Vizualizari
458

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cu Ana Ularu în rolul principal, scurtmetrajul “L1-L5”, regizat de Letiţia Roşculeţ şi produs de Cloud9film, este selectat la Cannes, în secţiunea Short Film Corner.
I
nspirat dintr-o poveste reală, “L1-L5” spune poveste adevărată a regizoarei. Abordat într-un unghi subiectiv, filmul urmăreşte 60 de zile din viaţa unei femei care, după un accident de maşină, învaţă să retrăiască viaţa altfel. “60 de zile din viaţa mea, 60 de zile emoţionante, uneori dureroase, alteori presărate cu umor, dar de fiecare dată altfel. L1-L5 este un film despre adaptare, despre adaptarea mea la schimbări pe care nu le-am anticipat, pe care nu le-am dorit, dar în faţa cărora m-am trezit brusc cu ochii larg deschişi!”, declară Letiţia Roşculeţ.

Un proiect personal curajos, “L1-L5” reprezintă o victorie a personajului. Prezentată cu umor şi sinceritate, povestea regizoarei este completată de performaţa actoricească a Anei Ularu, una dintre cele mai prolifice actriţe române ale momentului.

"L1-L5 a reprezentat pentru mine un proiect foarte curajos, o poveste puternică şi emoţionantă. Deşi eram în mijlocul altor filmări, scenariul m-a atras atât de mult încât am decis să ignor oboseala şi să lucrez cu echipa minunată de oameni care a făcut ca acest film să existe. Mă bucur că povestea de supravieţuire şi forţa cazului real din care este inspirată şi-a găsit o concluzie în formă artistică. Îi mulţumesc Letiţiei pentru că m-a ales", a declarat Ana Ularu.

Creat în 2004, The Short Film Corner, secţiune a Festivalului de Film de la Cannes, se dedică susţinerii scurt metrajelor, filmele selecţionate fiind integrate într-o reţea globală de difuzare şi promovare.