Bucuresti

Seminar: Pregatirea pentru examenul de Bacalaureat

Detalii

Categorie
Cursuri educatie
Locatie
Centrul Pregatire BAC
Modificat
acum 5 ani si 8 luni
Vizualizari
707

Voteaza & Distribuie

Descriere

Centru Pregătire Bac (CPB) invită părinții și elevii în data de 15 Octombrie, începând cu ora 18, la un seminar gratuit unde se va dezbate subiectul pregătirii pentru examenul de Bacalaureat.
Programul evenimentului:
  • “Diferenţa dintre meditaţii şi pregătire”, Ritu Cazacu, Project Manager Centru Pregatire BAC
  • “Planifică, realizează şi evaluează procesele de dezvoltare educativă a copilului”, Dorina Nica, Consilier în carieră
  • “De ce este sistemul finlandez de învăţământ unul dintre cele mai bune din lume”, Alina Cirja, director Şcoala Româno-Finlandeză
  • „Legătura dintre ADHD şi pregătirea din timpul şcolii. Cum recunoaştem şi cum tratăm ADHD”, Bogdana Bucur, Mind Institute
CPB este un centru privat de studiu, care oferă o abordare individuală a elevului, folosind metode educaționale adaptate fiecărui copil. Metodele de predare și curriculumul iau în calcul nivelul de pregătire al fiecărui elev și includ ore de pregătire pentru examenul de Bacalaureat (matematică, limba română, geografie, biologie, chimie, etc), consultanță în nutriție și psihologie, precum și ore de consiliere în carieră. Echipa CPB de consilieri și psihologi lucrează îndeaproape cu elevii și părinții de-a lungul anului, ajutându-i să depășească obstacolele inerente unui program intensiv de pregătire. Pentru mai multe detalii, vizitați: www.centrupregatirebac.ro
Alături de pregătirea pentru bacalaureat, CPB oferă și programe de studiu pentru admiterea la facultatea de medicină și facultatea de drept.

Despre metodologie

CPB pune un accent maxim pe selectarea profesorilor și pe metodologia folosită. Urmând un procedeu riguros, toți profesorii CPB sunt parte integrantă din procesul de învățare, adaptându-se permanent celor mai noi tendințe din educație precum și nivelului fiecărui elev.
Utilizând metodologii de învățare folosite cu succes la nivel global, CPB combină 40 de ore de pregătire teoretică și practică pentru subiectele studiate, totul combinat cu sesiuni de consultanță psihologică, sfaturi de nutriție și consiliere în carieră. În cadrul orelor de consiliere, elevul are ocazia de a-și descoperi punctele forte și slabe și de a stabili obiective clare și mijloacele pentru a-și atinge respectivele obiective. Orele de nutriție și de consultanță psihologică au rolul de a permite elevului obținerea unui echilibru între starea fizică și mentală, necesar pentru a îmbunătăți sesiunea de pregătire. În același timp, părinții beneficiază de consultanță lunară cu personalul CPB, pentru a putea monitoriza progresul copilului și pentru a învăța noi tehnici prin care pot să susțină efortul său. Mai multe despre metodologia CPB găsiți la adresa: http://www.centrupregatirebac.ro/metodologie/
Statistic, aproximativ 85% din elevii clasei a 12-a fac meditații pentru cel puțin una din materiile de bază (matematică sau limba română). În ciuda acestui ajutor suplimentar, numai 50% din elevi reușesc să treacă examenul de Bacalaureat. Și mai surprinzător este că 80% au reale dificultăți la matematică sau limba română.
”An după an rezultatele la BAC dovedesc faptul că trebuie să privim cu alți ochi acest moment important din viața elevilor. Trebuie să realizăm sistemul educațional, să discutăm cu factorii de decizie, cu profesorii, cu părinții și cu elevii. Fiecare are un rol important în succesul sau eșecul acestui examen important. Ce facem greșit? Ce poate fi făcut pentru a îmbunătăți această situație?
La CPB credem că putem îmbunătăți această situație. Ca urmare a unui proces de cercetare amănunțită, fiind inspirați de unul din cele mai bune sisteme educaționale din lume, am ales să urmăm caracteristicile care fac din sistemul finlandez unul de referință. Diferența dintre sistemul finlandez și cel din România, este dată de calitatea procesului educațional, dar și de obiectivele acestui proces. Obiectivul sistemului finlandez este acela de a învăța elevii cum să învețe, nu cum să dea un test. I-au trebuit Finlandei 40 de ani pentru a atinge performanțele actuale, așa că nu ne așteptăm ca în România acest lucru să se întâmple peste noapte. Dar trebuie să existe un start. Ne mândrim cu faptul că la CPB am adus o echipă de profesioniști dornică de a-i învăța pe copii cum să învețe și în același timp să se bucure de educația primită”, apreciază dna Ritu Cazacu, director general al Centru Pregătire Bac.
În primul an de activitate, 97% din elevii CPB au luat examenul de Bacalaureat.

Mai multe despre sistemul educațional finalndez

Transformarea sistemului educațional a început cu aproximativ 40 de ani în urmă, ca principal motor al creșterii economice. Rezultatele au început sa fie vizibile în anul 2000, când elevii finlandezi au obținut cele mai bune rezultate la testele PISA (Programme for International Student Assessment) de citire. Trei ani mai târziu, au obținut cele mai bune rezultate la matematică. La testele PISA din 2009, Finlanda a ieșit pe locul doi la științe, locul trei la citire și șase la matematică, din mai mult de 500.000 de studenți din lumea întreagă. “Încă sunt surprinsă“ spune Arjariita Heikkinen, directoare a unei școli din Helnsiki.“Nu am realizat că suntem atât de buni. Diferența este data de calitatea profesorilor și de calitatea procesului de învățare. Și cel mai important aspect este obiectivul educației – acela de a învăța copii cum să învețe și nu cum să treacă un test. “ http://www.smithsonianmag.com/people-places/Why-Are-Finlands-Schools-Successful.html#ixzz2eURlCM5Q.


Desfășurător eveniment
18:00 - 18:15Primirea invitatitilor
18:30 - 18:45Discurs Ritu Cazacu, Centru Pregatire BAC
“Diferenţa dintre meditaţii şi pregătire.” Importanţa unei abordări integrate, 360 de grade, a educaţiei. Importanţa educaţiei relevante, conectate la realitate.
18.45 – 19:00 Dorina Nica, Consilier în carieră
“Planifică, realizează şi evaluează procesele de dezvoltare educativă a copilului”. Cum îi ajutăm pe copii să se înţeleagă pe ei înşişi, să îşi descopere punctele tari şi punctele slabe şi să îşi pună în valoare calităţile.
19:00 – 19:15 Alina Cirja, director Şcoala Româno-Finlandeză
“De ce este sistemul finlandez de învăţământ unul dintre cele mai bune din lume” . Reforma educationala finlandeza reprezinta un curent proaspat care a fost in centrul discutiilor din mediile academice romane in ultimii ani. Scoala Romano- Finlandeza pune in practica ideile si practicile educationale invatate prin schimburile continue de experienta din 2010 pana acum in contextul curriculumului romanesc. De ce? Pentru ca se poate sa avem plan individualizat de educatie, parinti implicati activ si elevi fericiti sa vina la scoala in fiecare zi chiar si in mijlocul unui sistem educational plin de provocari.
19:15– 19:30 Bogdana Bucur, Mind Institute

„Legătura dintre ADHD şi pregătirea din timpul şcolii. Cum recunoaştem şi cum tratăm ADHD”,

Intrebari si raspunsuri : 15 min
Pauza de ceai : 15 min

Orar

Marti: 18:00 - 20:00