Bucuresti

Semnificatii in arta tarotului

Detalii workshop

Categorie
Workshopuri
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
405

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 31 mai 201519:00-21:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare workshop

Ce ?
Tarotul nu servește la a ghici viitorul, ci mai degraba la a-l construi.” Georges Couleille
Curios, pasionat de știinte ale sufletului, interesat de simbolismul misterios al artelor divinatorii, te invit într-un atelier în care sa descoperi din tainele tarotului. Tarotul a fascinat dintotdeauna avand o aura de mister, văzut adesea doar ca pe un instrument de a prevedea viitorul. Însa el este o artă, o artă plină de simbolistică, o artă ce se poate dezvălui celor ce vor să descopere un instrument autentic (o metodă) de cunoaștere și autocunoaștere.
Simboluri, arhetipuri, diagramele enigmatice ale Tarotului pot avea multiple interpretări. Privit adesea doar ca pe un mod de a prevedea viitorul, nu știm poate ca Tarotul este o artă plină de simbolistică și un instrument de autocunoaștere. Modalitatățile de interperatere ale Tarotului pot fi o lume a simbolurilor ce dă sens experiențelor de viață pe care le trăim. El poate deveni o elaborată analiză personală ce îți dezvăluie realitatea din mai multe perspective.
Acest atelier își dorește sa fie un spațiu de tehnici de autocunoaștere. Am remarcat cât de bine se îngemanează tarotul cu psihologia. Pornind de la o întrebare pe care ți-o pui, sau de la un aspect de viață spre care ai indreptate întrebari, mintea deja intră pe o direcție. La fel ca și în coaching este foarte importantă intrebarea. Apoi întrebarea ta își caută raspunsuri. Ceea ce mi-am dorit este ca prin intermediul simbolurilor să învățăm să ne cunoaștem propriile răspunsuri cu claritate, să nu primim un raspuns predefinit, și să ne deschidem noi perspective.
Teme în atelier :
- Tarotul un limbaj (semnificația sa). Intoroducere în semnificația cărților de tarot și perspectiva lor psihologică
- Cum putem utiliza simbolurile din Tarot. Tehnici de amplificare a intuiției și de focalizare mentală
- Metoda Caselor Arhetipurilor personale și descoperirea resurselor și energiilor noastre.
- Ce oglindește Tarotul? Scop personal și influențe. Modalități de etalare și raspunsuri. Înțelegerea cărților de tarot prin diferite tipuri de interpretare
Cu cine?
Mihaela Vechiu este psiholog format în psihoterapie analitică junghiană și o pasionată de studii spirituale. „ Am descoperit tarotul cu mulți ani în urmă în căutarile mele de a înțelege diferite forme de cunoaștere. Cred că tarotul este un limbaj al simbolurilor universale, un limbaj criptat cu arhetipuri, cu imagini primordiale și arhaice. Prin interpretarea tarotului am invățat cum să iau contact cu propria intuiție, am invățat despre oameni. Tarotul m-a ajutat să înțeleg cum mintea ne creeaza propria realitate, cum dorințele noastre ne mană pe linia destinului, cum să privesc în propriul meu interior.
Cu ce?
Cu curiozitate, cu voie bună, cu un set de cărți pe care poate le ai și îți dorești să le găsești utilitatea.

Vin-o cu o întrebare în minte și lasă-te liber !
Când?
Duminică@incubator107 , 17 Mai de la 16:00 la 18:00
Duminică@incubator107 , 24 Mai de la 16:00 la 18:00
Duminică@incubator107 , 31 Mai de la 19:00 la 21:00
Unde?
Atelierul se ţine în mansarda noastră dinstr. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu ştii deja, află cum să ajungi:http://bucuresti.incubator107.com/contact.html.
Cum?
Înscrierea la atelier se face online. Apasă cu curajaiciînscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 30 lei pentru fiecare întâlnire și 20 lei pentru studenți și liceeni.
Dacă nu vă puteți permite, nu stați departe, ne puteți ajuta în alte feluri: să promovăm în companii Programul de descoperire a pasiunilor, să închiriem mansarda pentru alte traininguri sau evenimente, să atragem sponsorizări sau să umplem pur și simplu mansarda de bucurie -http://bucuresti.incubator107.com/colaborari.html.